Леко, хладно предястие, подходящо за лятното топло време
Време за приготвяне: 1 час. Време престой: 4 часа. Трудност: Лесно. Цена: Евтино  Порции:6

1 кг домати, 10 с л сок от домати,
1 / 2 чаена лъжичка захар
15 черни маслини без костилки и нарязани
15 зелени маслини300 гр  сирене по избор
30-40 гр желатин,
1 китка босилек,1 лимон
5 с л зехтин, сол

Потапя желатин в съд с вода.
Доматите обелете и нарежете на ивици.

Нагрява доматения сок в тенджера. Набъбналия желатин разтворете в в горещия доматен сок, със захарта. Добавете босилек и нарязаните доматите в тенджерата.
Пускат се зехтина и лимоновия сок и малко от двата вида маслини

Поставете го във форма, а нея в хладилник поне 4 часа (през нощта е най-добре).
Като се желира се изважда внимателно от формата и се гарнира с босилек и маслинки.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 628 пъти