Лято е хапва ми се сладолед … Обаче, е скъп, обаче е калоричен…. Какво да правя?

домашен сладоледсладолед на клечкаподов сладолед

Ето идея за домашен сладолед.

Във формички размачкваш няколко плодчета. Може да сложиш малко захар, може да сложиш и малко кисело мляко, може да сложиш всичко което обичаш. Слагаш една клечка и го поставяш във фризера. Скоро ще имаш натурален, ароматен сладолед, гаранция без изкуствени оцветители, подсладители и аромати.  За да излезе от формичката или го задръж в ръце няколко секунди или го потопи за същото време под топла вода. Завърти клечката внимателно и ще излезе. Текстурата е вълнуваща с парченцата плодове. Предразполага към безброй варианти и комбинации. Без захар ще е напълно диетичен, а с малко захар – сладко изкушение.

За формички може да ползваш, формички за лед, малки кофички от кремчета и кисели млека, дори отрязана, празна тубичка от паста за зъби.  За клечки може да се ползват шишчета, клечки за зъби, бъркалки за кафе, или пък направо чаена лъжичка.

Защо да се облизваш гладно пред изкусителните сметанови сладоледи, ако може да си направиш по свой вкус сладолед? Експериментирай смело, зареди фризера със сладолед собствено производство и после бавно се наслаждавай на свежите си творения. Покажи и на нас след това, поне визуално да ги опитаме ; )

Й. Богомилова, ©2011г.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 647 пъти