fish-food

Евтино и лесно ястие с риба на фурна.

Продукти
1/5 кг риба трицона/цаца
1 водна чаша доматен сок
1  кубче зеленчуков бульон
оцет, черен пипер, 1  дафинов лист, олио на вкус
глава лук

Приготвяне

Рибата се измива, по желание се почиства. Залива се с оцет в който има дафинов лист и престоява час на хладно. Изцежда се. Слага се в тавичка с олио, наръсва се зеленчуковия бульон, чубрицата, черен пипер и ситно нарязан лук. Разбърка се добре и се стръсква тавата за да се разпредели равномерно. Може и да се подредят рибите. Слагат се да се пекат. Щом омекнат се поливат с доматения сос и се пече докато соса се посгъсти и отгоре се по запече. Ястието трябва да не е сухо, а на сос, който е много вкусен. Подходящо е както за леко ястие, така и за мезе. Украсява се с магданоз  и лимон по желание.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 867 пъти