Рецепта за мариновани репички
Рецепта за мариновани репички
Продукти
1 връзка репички (10-12)
2 глави алабаш
3 малки глави лук
¼ чаша сол ецване
1 ½ чаши оцет
½ чаша захар
1 супена лъжица семена от целина
1 супена лъжица черен пипер на зърна
Приготвяне
Почистете и нарежете на шайби зеленчуците. Смесете сол и един литър студена вода .Изсипете върху нарязаните зеленчуци и ги оставете да престоят така най-малко два часа. Оцедете от солената вода и изплакнете. В тенджера, сложете оцет, захар, зърната от целина и черен пипер и кипнете за три минути. Изсипете върху зеленчуците. Съхранявайте туршията в херметично затворен буркан в хладилник. така. Ден след приготвянето вече могат да се консумират, а ако искате да ги съхраните трябва да ги стерилизирате.
Статията е прочетена 1 080 пъти
Вашият коментар