Духът на приключенията вече витае във Варна благодарение на изложението “Хоби, лов и риболов” във “Варна Тауърс”, което се провежда от 19 до 22 април 2012. Едни от нещата, които впечатляват за изключителните полюлеи, аплици, абажури, поставки за чаши и окачалки от дивечови рога от Хънтинг Арт Дизайн. Ето какво ни разказаха те за изкуството, което носи приключенския дух, пренесен от гората в интервю за www.utro.bg:

  • Ние използваме това, което природата създава като страничен продукт – примерно от рогата на животните, защото всяка година благородния елен, елен лопатар си хвърлят рогата – тук не става дума за убити животни. Ние ги събираме и ги преработваме, но в България трудно се намират такива суровини, затова някои ги купуваме от Унгария, друга част са от България. Опитваме се да оползотворяваме всичко онова, което природата дава. От тях се правят например ловни връзки – такива в Западна Европа, държавите с развит ловен туризъм – Германия, Франция, Италия, Испания са си цяла индустрия. Правим закачалки, аплици за стената, полюлеи, нощни лампи, поставки за чаши с рога, върху рогата се гравират и различни животни.

Успяват ли според вас да пренесат духа на приключенията в дома на този, който ги е купил?

  • Да, със сигурност, защото например един часовник, който е с разни мотиви като за лов на диви кози из планините, лов на муфлони, глухар, благороден елен – чрез тях хората си спомнят за тези мигове.

Статия: К. Герчева, Април 2012

Снимки: Мартин Дралчев

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 258 пъти