Нов, необичаен начин на поднасяне на ризото в ладии от авокадо. Кошничките от авокадо си приготвих няколко дни по-рано. Издълбах ги и използвах авокадото за салата с други зеленчуци. Обвивките веднага опаковах и поставих във фризера. Те се запазиха свежи докато ми потрябват.
Ориза се приготвя по най-обикновен начин.

Продукти за ризотото
Ориз:вода – 1:4
лук
сол
олио
магданоз
грах
морков
други зеленчуци по избор
подправки по избор

Аз го приготвям във фурната. Слагам ориза, подправям го със сол и олио, добавям и другите продукти и смесвам, накрая добавям водата и изравнявам.
Когато е готово, оставям го малко да изстине и пълня ладиите от авокадо, гарнирам по вкус.

Приятен апетит!
Й. Богомилова©

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 494 пъти