Знаете ли, че в красотата и естетиката има толкова много оптимизъм. Защо ли? Защото това са позитивни неща, които ни зареждат. Важното е да ги виждаме всеки ден, защото още Ричард Джефрис казва, че „само часовете, в които умът е погълнат от красотата, са времето, в което сме истински живи“. А има толкова много красота около нас и в нас … и какво би се получило, ако се забърка една вълшебна отвара с щипка красота и естетика, чаша усмивки, подправени с настроение и един рожден ден, защото именно това се случи днес – 26.11.2011 г. във „Варна Тауърс“ от 18 часа, когато се отбеляза първия им Рожден Ден. Манекенки на агенция „Пауър Подиум“ показаха пред публиката най-новите колекции на марки, намиращи се на територията на търговския център – LIST, Jennyfer, Koton, Collezione, Za-za, Alexandra, Reebok и Extyn, а специални гости бяха Венци Куцаров и Иван Чешмеджиев от телевизионното предаване „Тутурутка“.

За да се потопим още повече сред красота, за вълшебния свят на модата ни разказа Красимир Недялков, дизайнер и собственик на модна агенция “Power Podium”, който от 20 години се занимава с мода, шоу бизнес и организиране на конкурси:

Какво е модата за вас и какво място заема тя във вашия живот?

  • Модата е нещото без което не мога. Това е нещото, което непрекъснато ме вдъхновява и начин, по който изразявам вътрешното си аз.

Какви са другите неща, които ви вдъхновяват като се абстрахираме от модата?

  • Вдъхновение мога да намеря както в много хубави, добри неща, които се случват лично на мен, така и в негативните неща, които ни заобикалят в днешната действителност.

Кои са големите дизайнери – ваши идоли, от които сте черпели енергия и желание да работите именно в тази сфера?

  • В далечното минало преди да започна да се занимавам с мода мои идоли бяха Светла Димитрова от „Арис Уникат”, Васил Петрийски, Жоро Пентаграма.

Кои са едни от най-големите ви постижения в областта на модата?

  • През 1996 г. имах участие в модно ревю на Пако Рабан. Тогава подгрявах неговата колекция в Зала 1 на НДК с мои тоалети. Имам и редица награди – статуетки, които са ми връчени в най-различни категории за авангардна и официална мода.

На 2 декември предстои ваша проява по връчване на годишни награди за мода във Варна?

  • Да, предстои церемония по връчване на годишни награди за мода „Най-доброто от модата във Варна” – десето юбилейно издание. От 10 години връчвам тези награди на всички мои партньори, модни къщи, стилисти, дизайнери и модели, с които работя през годината. Ще се проведе на 2 декември в Боулинг и Билярд Клуб – Big Balls от 21:00 часа, град Варна.

А ако си поиграем на асоциация, каква ще бъде думата, с която ще опишете модата?

  • Красота!

Статия: К. Герчева, Ноември 2011

Снимки: Мартин Дралчев

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 660 пъти