Растителен

Лабиринтите от растения са най-старите и, вероятно, все още най-често срещаните видове лабиринт. Те са се изграждали в  градините на големи именя за забавление на  гостите.

Обикновено са изработени от един път или пътища, разделени с жив плет, засадени. Храстите, използвани са тис, рози, кипариси, лаврови, лавандула, царевица и бук. Пътеката е обикновено чакъл. Храстите  растат бавно и ако се повредят се възстановяват бавно.

Каменен

Естесвено е зидан лабиринт. Правели са се в крепости или ритуални местности. Има лабиринти капани, пазещи някъкъв ценен или таен обект.

Огледален

Разбира се, стените са направени от огледала, но те не са обикновено по права линия, успоредните линии. Вместо това те обикновено са разположени на 60 градуса един към друг, от един триъгълен модел мрежа. Ако огледала са конфигуриран правилно след това се вгледа в лабиринт се вижда много стени, посочени в редове.Огледалата за обратно виждане са под ъгъл те се свързват в един ъгъл, така че не си върви направо към вашите отражения. Често можеда  се върнаете на мястото,през  което сте преминали преди това. Малко пространство може да побере доста сложен лабиринт и да се осигури реален пъзел за посетителите.

Воден

Водните лабиринти могат са  три вида. Тези, при които пътят е конвенционален път, покрай който има канали с растителност. В този тип лабиринт обикновено е доста трудно да се види маршрута.

При вторите има стени от  струи вода, през  които трудно могае да видите чрез, и мокрят всеки който реши да ги премине напряко. Тези лабиринт може да има допълнително затруднения.На места струите се  включват и изключват, като по този начин промянят на пътя до центъра. Това може да се променя от ден на ден, или дори докато има посетители в лабиринта.

На трето място има и такива, които са предвидени много пътища. На места, ако понечите да стъпите  изибликва фонтан, който пречи да продължите.Пътеките са изградени от бетонни плочи поддържа над водата на колони. Задачата е да стигнем до един остров в средата. Обикновено се изграждат на туристически атракциони.

Друг

Лабиринт може да се направи от почти всичко до което се докосне човешкото въображение. Има висящи лабиринти по въжени мостове. Лабиринт може да е дори един огромен магазин. Най-големия лабиринт се нарича Живот.

история на лабиринта галерия лабиринти

лабиринти за разпечатване

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!