Има хора, които непрекъснато се взират за да открият символика във всичко: цифри, предмети, цветове форми, думи, събития т.н.

Дали има има универсални символи или всеизвестните са получили тази си „слава“ по вторичен път.

Символиката е навсякъде край нас. Дните и нощите ни са изпълнени със знаци, които ако можем да прочетем ще ни отведат в правилната посока. Но за всеки те могат да имат различно значение, според това в какво вярва. Затова груповата, по-общо значима символика се утвърждава в различните общества в съответствие с религиите, философиите, митологиите, начина на живот и историята, която имат.

Отговорите, аз ги наричам така. Винаги, когато се попитам защо, къде кога…Въпроси на които уж няма логичен отговор, скоро след това по някакъв начин отговора се появява.

Понякога е реплика на непознат, друг път е изречение в книга….или дори неправилно прочетен надпис на табела……ГРЕШКАТА е вярна!

Понякога казвам нещо на децата си и във същия момент някой ме пита, а ти направи ли това?
Всички имаме възприятия за “ невидимото „, но при някои са си по рождение по изострени, други с усилие и постоянство ги развиват.

Всичко може да говори…

За да започнеш да виждаш, да разбираш и чуваш тайните знаци…трябва да се спреш, да си поемеш дъх, да затвориш очи и да се вгледаш, вслушаш, усетиш.

След първия проблясък нещата стават все по ясни, разбираеми и разгадаеми…

По-важен е въпросът за какво се използва “ узнатото от знаците „. Ако се ползва за да се живее в хармония със света и вселената, знаците до такава степен ще водят в правилната посока, че общуването с тях ще стане леко и интуитивно.

Някои търсят знаците за да получат власт, за да заграбват и нарушават равновесието. „Успехите“, които постигат временно са разрушителни за света и тях самите.

Най-правилния път е пътя на Вярата.

Поискай и ще ти се даде…Отговор.

© Октомври 2010, Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!