Ако колорита на динята ви допада, ето как се прави диня от полимерна глина или пък солено тесто.

В тъмно-розовата сърцевина се слагат капковидни фитилчета за семките и се моделира на цилиндрична формичка, този плат се обвива в преливащ бял пласт и пак се моделира и издължава. Отделно се замесват тъмно и светло зелени пръчици , които се подреждат една до друга, слепват се и се разточват, придавайки текстурата на динена кора. С нея се обвива сърцевината и отново се моделира на пръчица , колкото по тънка, толкова по мънички ще са дините. Когато се получи желания вид и размер се нарязва на парченца. ако искате динята да е „цяла“ Двата края се изтъняват и постепенно се затварят придавайки вече сферична форма. Така когато се разреже ще прилича на истинска малка диня. Когато окончателно искате да съхраните целите или нарязани дини на парчета, а защо не и мини“ карвинг“ на диня. Изпича се на около 150градуса, или посочените в опаковката на полимерната глина температура.

колие Диня
гривна Диня

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 3 802 пъти