Отшумява ли вече този занаят? Днес има модерни съдове в които съхраняваме продуктите или ги слагаме да ферментират. Но друг е вкусът на продуктите, съхранявани в дървени съдове. Различните марки напитки по света, често имат специфичен вкус заради съда в който са отлежавали.
Правите ли си вино за домашната трапеза в майсторски направено буре?
Тази година есента е топла. Време е да се слага зелето, но май ще стане твърде бързо и бързо ще трябва да се консумира.
В какви съдове слагате зелето и изобщо занимавате ли се с това?

Майстор бъчварМайстор бъчваркаче за кисело зелеведро, дървени съдовебуре, бъчваработилница, ателие

Майстор бъчвар
Майстор Бъчвар, с. Ванково

Фотографии: Р. Китанова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 248 пъти