Времето, в което  лягате за сън,  влияе върху характера . Американските социолози са формулирали зависимост между характера на човека и времето, когато отива да спи. Според Джеки Боулс, eдна от тези социолози:

Този, който ляга да спи всеки път в различно време, по-добре от околните се справя с работата. На него може да се довери всякаква отговорна работа без страх, че тя ще бъде провалена поради хронично недоспиване или множество грешки. Такива хора са в състояние да се наспят дори за 4 часа и да бъдат в добра форма. Може само да се завижда на тяхната решителност и енергичност.

Оптимистите също си лягат да спят винаги в различно време. Те просто не обръщат внимание на това. Това са хора импулсивни и хазартни, които не са свикнали да се разстройват за глупости.

Този, който ляга да спи винаги в едно и също време, е много дисциплиниран, отговорен, на този човек може да се разчита, той не дава празни обещания, но щом нещо вече е обещал, задължително ще се постарае да го изпълни. Такива хора са свикнали да изискват от околните максимума, с тях не винаги е лесно да се общува.

Емоционалните, а също така и лесно ранимите хора, като правило си лягат рано – около 22 часа. Те най-много ценят благополучието в дома си, малко са наивни и по детски мили.

Онези, които заспиват между 22 и 23 часа се отличават с организираност, стегнати са и умеят да контролират своите постъпки. Като правило такива хора са спец във финансовите въпроси.

Хората, които тръгват към спалнята след 23 часа, но преди полунощ, са много емоционални, суеверни, романтиката не им е чужда, склонни са да приемат всичко близко до сърцето. Такъв човек, ако обича някого, е готов на всичко за другия, последната риза от гърба си ще свали за своя партньор.

Хората, склонни към самота, не си лягат преди един след полунощ. Те са независими в разсъжденията си, не обичат да молят за помощ, всичко в живота си постигат самостоятелно, имат развит ум и изострена наблюдателност.

И още интересни теми за сънищата

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!