Преди няколко дни всички ние разбрахме новината – Стив Джобс се оттегля от ръководството на „Епъл“ поради здравни проблеми. Светът загуби един човек, който е допринесъл толкова много за развитието на технологиите. Можем само да го подкрепяме морално в неговата борба с болестта.

Но той ни оставя нещо ценно. Нямам предвид продуктите, които е създал със своите компании – „Епъл“ и „Пиксар“ (Apple Computer и Pixar Animation Studios). Стив Джобс ни оставя едно послание, с помоща на което можем да успеем в живота.

Ето част от неговите думи:

„Понякога животът те удря все едно с тухла по главата. Не губете вяра. Убеден съм, че единственото нещо, което ме караше да продължавам напред, беше че обичах това, което правех. Вие трябва да откриете какво обичате. И е вярно както за работата ви, така и за любимите ви. Работата ще заеме голяма част от живота ви и единствения начин да сте наистина удовлетворени е да вярвате, че е страхотна работа. И единствения начин да вършите страхотна работа е да обичате това, което правите. Ако още не сте го открили, продължавайте да търсите. Не се примирявайте. Както с всички въпроси касаещи сърцето, ще знаете кога сте го намерили. И, както във всяко велико взаимоотношение, то става все по-добро и по-добро с годините. Така че, продължавайте да търсите докато го намерите. Не се примирявайте.“

Замислихте ли се когато прочетохте това? Няма начин да не го направите – това показва пътя, по който трябва да минем, начина, по който трябва да го направим, за да успеем в живота.

Това е само част от обръщение на Стив Джобс на церемонията по случай дипломиране от колежа Станфорд на 12 Юни 2005 г. А ето и цялото му обръщение.

Това бяха само 15 минути. 15 минути, които могат да ни помогнат в нашето забързано ежедневие, забравили какво е това обич, щастие, красота, любов, надежда…

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!