Да подобрим своя живот за 30 секунди
Да подобрим своя живот за 30 секунди

Това са няколко съвета с които можем да подобрим своя живот само в рамките на 30 секунди. Не е много време, винаги можем да отделим половин минутка за това. Както и сами ще се убедите, тези действия са толкова лесни и елементарни, че почти винаги ги пренебрегваме.
Все казваме: Ако имах време, нямам време…А за по-малко от минутка можем да направим ето какво….

 • Спестявайте пари

Всеки ден отделяйте по 30 секунди за да заделите малко пари във вашата семейна спестовна касичка.

 • Намалете разхода на електроенергия

30 секунди – това е времето което трябва да отделите за да отидете до контакта. Изключете всички източници на елекроенергия, които в момента са ви ненужни.

 • Избавете се от намръщената физиономия

На вас са ви необходими 30 секунди за да замените намръщената физиономия с усмивка. Усмивката отпуска стотици мускули и снема напрежението.

 • Въведете порядък

Отидете до препълнения килер в който складирате ненужни вещи и отделете 30 секунди за да вземете една от тях, която повече няма да ви трябва, и я изхвърлете. Никаква суета, никакво напрежение. Отделяйте всеки ден по половин минутка за да изхвърляте нещо ненужно и непотребно. Цялата прелест на тези 30 секунди е в това, че нямате време за съмнение. Ако се появят някакви съмнения за някоя вещ – не и обръщайте внимание, отървете се от ненужната вещ.

 • Успокойте се

Снемете напрежението. Вдишайте и издишайте по следния начин: Десет секунди поемайте въздух и двадесет секунди издишайте. Това е добра формула за да приведем мислите си в порядък и да снемем напрежението от себе си.

 • Търсете вдъхновението

Дръжте вашата любима книга до себе си. Когато е необходимо я отворете и прочетете няколко параграфа от нея – възможно е това да ви вдъхнови и да изберете правилното решение.

 • Повторете молитвата

Когато не можете да въведете в ред вашите мисли, отстранете се от тях за малко. Помолете се в течение на 30 секунди. Това ще ви помогне да излезете от ситуацията, да се отпуснете.

 • Дишайте правилно

Правилното дишане е много полезно за здравето. Увеличете обема на вашите бели дробове – дишайте дълбоко с долната част на стомаха си. Сложете вашите длани на стомаха си и чувствайте как с всяко вдишване и издишване дланите ви се движат: повдигат се и се отпускат.

 • Пийте повече

Вашия мозък се нуждае от вода за да мисли ясно. Изградете си навик да пиете вода в продължение на 30 секунди на всеки час.

 • Нищо не правете

Редовно си правете 30 секундни почивки. Отдъхнете си от грижите, напрежението. Уравновесете вашите емоции. Затворете очи, запушете си ушите с дланите си и слушайте въображаемия шум на океана, звучащ във вашата глава.

 • Не се съжалявайте

Всеки път когато започнете да се съжалявате, отделете 30 секунди на противоположното чувство, уравновесете вашите положителни и отрицателни мисли.

 • Упражнявайте се

Станете, изправете рамената, протегнете се, направете няколко лицеви опори, вдигайте тежести. 30 секунди посветени на упражнения могат само да ви помогнат.

 • Регулирайте скоростта на вашия ден

Не бързайте. Спрете за 30 секунди, забавете вашите мисли и дишане. Постарайте се да почувствате дали вашия организъм няма нужда от нещо: храна, вода, свеж въздух.

 • Изключете телевизора

Започнете да цените своето време. На вас ви трябват само 30 секунди за да станете и да изключите телевозира. Заемете се с нещо много по-полезно: поговорете с вашето семейство и близки или излезте на разходка на свеж въздух.

 • Хранете се правилно

Отделете 30 секунди до началото на хранене, за да се убедите, че вие сте готов да приемете храната. Вие трябва да се успокоите и да забравите своите проблеми. Поемете си въздух и си кажете: “Аз съм спокоен”. Издишайте и си кажете: “Аз се усмихвам”. Направете това упражнение 5 пъти.

Източник: selfhacker.ru
Превод от руски: Борислав
Моля, при копиране на част от материала или на целия материал бъдете коректни и посочвайте откъде сте го взели: от utro.bg и авторът на този материал (ако е превод съответно кой го е превел)

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!