какво да направя в живота сиКакво да направя в живота си? В съзнанието на хората се върти идеята, че трябва да направят  някои неща в живота си и на определени етапи от него, но често се подават на инерцията и ги пропускат.
Други хора пък следват чужди списъци с цели и се чудят защо после са разочаровани.
Никой не може да каже на никого какво да постигне в живота си.
Все пак ако се чудите: Какво да направя в живота си?:

  • Първо помечтай.
  • После напиши на лист хрумналите ти мечти и идеи.
  • След това може да ги разпределиш в две колонки. В първата напиши нещата,  които можеш да реализираш. Във втората тези, които не виждаш как би реализирал.
  • Така вече в първата колонка имаш приблизителен списък с неща, които да направиш. Остава да ги подредиш по важност. Тоест степен на желание или по възможност за реализиране.
  • Списъкът е почти готов. Сега може да разгледаш втората колонка с „фантастичните мечти и желания“. До всяко едно напиши все пак някакво условие,  при които би било възможно да се реализира. Сега прецени дали наистина са невъзможни и неизпълними тези условия.  Подреди ги по степен на реализация, като започнеш от най-нереалните и накрая са най-изпълнимите. Вземи най-изпълнимото от  втория списък,  и го добави в края на първия списък.
  • Сложи препоръчителни срокове и започни да реализираш мечтите си. За всяка реализирана мечта добавяй в края на списъка,  по една мечта от втория списък.

Скоро ще се учудиш как списъкът с мечтите ти започва да се изпълнява, а нещата от втората колонка да изглеждат все по – възможни. И въпросът: Какво да направя в живота си? –  за да бъда щастлив и удовлетворен вече няма да съществува, защото ще си напълно удовлетворен от живота си.

Й. Богомилова

 

 

 

 

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!