Тайни » Вярата, заблуди и табута, проблясъци

Градините на себепознанието

публикувано от:  на април 14, 2010 коментар

abstract008Нашето съзнание е лабиринт, търсим пътя през целия си живот и когато намерим части от него, те не остават сигурни за винаги. Подобно на храсти, може да се разклонят, и затрупат пътеките и пак да ги изгубим. Нашите страхове са чудовищата и капаните, дебнещи из алеите.Надеждата е светлината, която ни води уверено по пътеките. Измамни миражи се опитват да ни отклоняват, завличайки ни в най-тъмните и запустели кътчета, от които, често измъкване няма.
Често пък има призрачни прегради, скривайки отворен път или врата.Любовта кара да затвориш очи и изчезва всичко, няма стени няма лабиринти има само криволичещ път. Друг път търсим ключ за залостена врата или врата за ключето до сърцето. Докато осъзнаем, че вратата е отворена или няма изобщо врата.
Десетки години лутане в лабиринтите, пукнатини в търсената цялост.
Не е важно извървения път, нито преместването. Важно е да излезеш от лабиринта. С Вярата просто се извисяваш над омагьосаните криволици и виждаш цветето на живота в неговата цялост и хармония.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


  1. Eмилия Матеина says on: 25 април 2010 at 14:19

    Здравейте, преди много години правих интервю с Й.Богомилова. Бих искала да се свържа с нея. Ще се радвам, ако ми пишете къде мога да я открия. Всичко добро!


Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!