80251099Времето все не достига. Което е странно. Всъщност време няма – има една огромния безкрайна Вечност, която ние хората, поради ограничените си възприятия сме на делили на малки хапки за да може да ги преглътнем.

Всеки е изпитвал и феномена забавяне и забързване на времето. Когато изпитваме прекрасни неща, то така бърза, сякаш лети. А когато ни е трудно и скучно се влачи, че чак спира. Това също е плод на нашите възприятия. Следователно, може да се управлява. Ако искаш времето да се движи по-бързо си представяш хубави неща. Всъщност на хубавите случки, това им е и значението. Те са захарните бучки, които ни карат да правим определено нещо, те са стимула. Ако искаме да забавим времето….всъщност, кой иска да забавя времето, когато му е хубаво…

305Да, но времето лети и когато има да се върши някаква работа и все недостига. За това не е виновно времето, а това че или сме се нагърбили с повече задачи от възможното ни или не можем да ги организираме.  Най-важното за да стига времето е да вярваме, че ще ни стигне и да имаме желание да ни стига. Е да, всеки иска това, но го иска истерично  или отчаяно. А всяко желание се сбъдва, ако го искаш когато си спокоен, изпълнен с оптимизъм. Пак трудно нещо…„Къде да намериш време за да си спокоен и да си мислиш за позитивни глупости„. Ами трябва. Иначе омагьосания кръг ще продължава да се върти и стеснява.

Другата тайна на времето е благодарността. Когато вечер си лягаме, трябва да сме благодарни за това, за което ни е стигнало времето. Да видим какво сме успели да направим, а не това което сме пропуснали.  И времето също ще ни се отблагодари, затова че сме го оценили. Кой обича да виждат в него само лошото, без да виждат в него постиженията?

Това за което все не ни остава време е  да правим добро. При това нямам в предвид за някакви огромни добрини. За усмивка, за няколко думи, за жест.

Знаете ли факта, че най-заетите хора по света всъщност правят най-много неща, включително и добри неща. Те няма да ти откажат с думите: Нямам време.

Вместо да ги изричат, те ще свършат половината от молбата ти и за още толкова, останалата част.  Изглеждат като магьосници разкрили  тайната на времето.

Е вече знаеш тайната….

Й. Богомилова

time

Време, Като по часовник

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!