Когато говорим по телефона или по време на отегчително заседание, нерядко без да се замисляме, несъзнателно започваме да рисуваме на лист хартия всякакви мотиви, геометрични фигури, цветя и изобщо драсканици.
Драсканиците разказват много неща за характера или настроението в този момент.

…спирали, окръжности, вълнообразни линии
Не се интересувате от чуждите проблеми, пречат Ви или Ви натоварват допълнително. Опитвате да приключите с тях по-бързо. Цялото Ви внимание в този момент е съсредоточено върху собствената ви проблеми. Ако забележите, че сте започнали да рисувате спирали, е особено необходимо да се контролирате, за да не избухнете и да не оскърбите събеседника си.
…цветя, слънца, гирлянди
Мечтаете за приятелство и нежност, а думите, които се въртят на езика Ви, неволно пренасяте върху листа.Ако Вашата ръка започне да рисува цветенца или слънце, побързайте да навестите добрите си приятели или поне се постарайте в близко време да се намирате сред хора.
Птици: Ако рисувате птица в полет, това е израз на стремежа ви към повече свобода и по-високи идеали или пък на някакво дълбоко чувство, което ви вълнува в момента. Птиците символизират също така любовта към пътешествия и авантюри. Рисуват ги хора с фино чувство за хумор.
…мрежи
Склонни сте да преглъщате обидата и раздразнението си. А това крие в себе си опасност: в душата се натрупва разочарование и се чувствате все по-нещастни. Моментното усещане е за рискова ситуация или неловко положение. Всяка решителна, контурна линия е атака, която не се решавате да предприемете. Ако накрая оградите рисунката си, това значи че сте приключили с проблема, най-малкото сте дали вид, че е така.
…преплетени сърца
Вие сте преизпълнени с чувства. Иска Ви се да разцелувате целия свят. Колкото по-остри и строги думи изричате, толкова по-големи мащаби придобива рисунката. Не трябва да се държите толкова студено и да скривате чувствата си. Покажете ги!
…мотиви, подобни на тапетите
Остри ъгли и плавни овали се съединяват в мотив, който се повтаря до безкрайност. Такъв мотив говори, че Ви е скучно, че телефонният разговор Ви е омръзнал, а може би изобщо и целият Ви начин на живот. Опитайте се да започнете с някаква дреболия: да речем някаква екстравагантна постъпка, нещо, което винаги сте искали да направите, но не сте се решавали. Това ще наруши еднообразието, което Ви потиска.
…Звезда или много звезди

Петолъчката символизира мъжествеността или женствеността. Ако започвате да я рисувате от горен ъгъл, значи преобладава мъжественото в характера ви. (Не е задължително да се среща само в рисунките на представителите на силния пол.) Петолъчка, рисувана отдолу нагоре, символизира женствеността. Що се отнася до звездите с 6 върха, то те разкриват силната концентрация в момента. В същото време звездата с 6 лъча символизира любознателната натура.
…кръстове
Срещат се доста често. Жените ги превръщат в украшение, а при мъжете те имат по-строги очертания. И в двата случая кръстовете изразяват чувството Ви за вина, възникнало най-вероятно по време на телефонния разговор. Нещо Ви тежи: или се укорявате сами или Ви е упрекнал събеседникът Ви. Причината трябва обезателно да се обсъди – разбира се, не на секундата. В противен случай Ви предстои още дълго да се измъчвате.
…човечета
Не се заблуждавайте от техния весел изглед. Такива рисунки са признак на безпомощност или желание да се измъкнете от някакво задължение. Хората обикновено рисуват човечета в момент, когато трябва да кажат решително “не”, но не могат да заставят себе си да произнесат тази дума. Така, че човечетата трябва да възприемете като предупреждение и да си кажете: Не се предавай. Откажи се, иначе после ще страдаш от собствената си слабост!
…Светкавици

Рисуват ги хора, склонни към внезапни и понякога луди импровизации. Те са доминиращи, интелигентни и много нетърпеливи. За момента означава готовност за решителни действия.

…квадрати, триъгълници и други геометрични фигури
Едно е ясно: човек не може да ви подведе лесно. Имате ясни цели и убеждения, почти никога не скривате мнението си. Рядко изпитвате страх пред противниците и конкурентите си. Обикновено сте съсредоточени. Колкото по-ъгловати геометрични фигури рисувате, толкова сте по-агресивни, макар че външно може и да не се забелязва. Това качество сковава Вашата фантазия и не Ви позволява да се отпуснете. Постарайте се да гледате на нещата по-просто.
..Триъгълник
Типичен мъжки знак. Символизира елемента огън. Човекът, който го рисува, е интелектуалец, перфекционист, аналитик. Готов е да приеме рискованите действия. Притежава изключителна сила да довежда нещата до край. В определени моменти действа авторитарно и обича да критикува своя партньор. С него трудно се съжителства.
..Куб Символ на реалиста, на практично мислещия индивид. Рисуващите този знак отдават голямо значение на своята сигурност. Те са концентрирани и методични в изпълнението на задачите и целта си. Обичат да предвиждат всички развръзки, за да не бъдат изненадани. В същото време са надарени с доста фантазия. Почти идеални партньори, предпочитат трайните и продължителни връзки пред мимолетните

…пчелни клетки
Те говорят за стремеж към спокойствие, хармония, подреден живот. Може да означават и желание за създаване на семейно гнездо. Помислете върху последното обяснение! Вероятно, Вашият прпоблем е в нежеланието Ви да признаете пред самия себе си за съществуването на такава мечта. Рисунката издава Вашите скрити мисли.
…шахматно поле
По всяка вероятност сте се оказали в доста неприятна ситуация или в крайна сметка в затруднение. Вие мечтаете за ясен и надежден път, който да ви изведе от това положение. В дадения момент не трябва да скривате каквото и да било или да го премълчавате. Ако такива рисунки се появяват често, вероятно страдате от скрити комплекси.
Мозайка Често такива драсканици се появяват на листа, когато човек се опитва да приключи навреме дадена работа. Успоредни линии: Рисуват ги концентрираните люде, които умеят да запазват хладнокръвие в тежки ситуации. Те знаят какво искат и имат нужната мотивация да го постигнат.
…Линии, разположени в диагонал, показват силно желание за налагане на всяка цена.
Рамка Ако ограждате всичките си драсканици в рамка, това означава, че се стремите към самодисциплина.
…преплетени кръгове
Мисъл за стабилна връзка? Възможно е. Но най-често рисунката отразява желание да се участва в нещо. В сегашния момент чувствате, че се намирате извън събитията. Може би, искате да помогнете някому, но не знаете как. Или просто не са Ви поканили на предстоящ празник. Постарайте се да си изясните за себе си защо сте извън играта и как да поправите положението.

…Тръба

Показва точен и аналитичен ум, голяма креативност и добро триизмерно виждане. Обикновено такива рисунки драскат организираните хора, педантите и онези, готови да разгледат проблемите от всичките им възможни страни. Тези персони често стават известни архитекти или дизайнери.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!