Как ли са избирали хората преди да е имало монети?
Хората винаги са залагали на късмета си, доверявайки се на случайността. Когато не могат да решат нещо те оставят случайно събитие да реши.
Да оставиш друг да реши, дори това да е случайността е по-лесно, отколкото да поемеш отговорност за избора. Трудно се носи чувството за вина. Но как късмета, случайността я поема вместо човека?. Никак. Той просто е оправдаване на избора, бягство от отговорността. Както може да се каже..Късмет, какво да се прави” , по същия начин може да се каже и „Взех грешно решение”, без да се чувстваш виновен за това. Избрал си, сгрешил си, вместо да се виниш, използвай грешката за урок. Ако си положил всички усилия да научиш нужното и да го използваш по-най добрия начин в дадена обстановка, няма място за вина. Няма абсолютно правилно решение. . А често събитията наистина не могат да се предвидят. Най-сложно е когато сърцето и разума са в заслепяваща битка. Колкото и да е абсурдното в логичния ни свят, сърцето по-добре знае правилната посока. Само трябва да се прави разлика, кое е шепот от сърцето и кое някаква страст.
Живота е път, при това не прав, криволичещ по спирала в n-измерения. Всяка стъпка е кръстопът изискващ избор. Не трябва да се страхуваме да избираме.

А ези или тура, е просто забавна игра.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!