райската ябълкаХората сме се родили с клеймото на първородния грях. Някои си мислят, че първородния грях е любовта от която са родени и затова заклеймяват нея като грешна.

А първородния грях е онова първо неподчинение, посягайки към забранения плод. Повечето хора отново любовта асоциират с него. А той е плода на дървото „За познаване на добро и зло“.  До тогава всичко е било единно цяло. Адам и Ева разчитали на Бог да ги води и живота им е бил Рай. В мига в който съвършенството е било пропукано от съмнението, на което се е поддала първата жена,  вслушвайки се ви изкушението представяно ни в образа на змия, вярата се е разрушила.  Забраненият плод не е бил забранен от каприз, а защото би донесъл страдание. И точно това се е случило.  В живота на хората съвършенството се разцепило на две: Добро и Зло.  Хората го познали.

Разбира се това не означава, че го разпознават. Познали го в смисъла, че са го опитали и продължават и до ден днешен да усещат горчивия му вкус. Друга заблуда е че този плод е ябълка. Прочетете за нея …

И днес можем да ядем плодовете на всички дървета, но те остават невидими за нас, но сме свикнали и инстинктивно посягаме само към „познатото“ дърво. В това се състои първородния ни грях. Родени с чувствата: неДоверие,  неСигурност и страх, лутайки се между добро и зло.

Във всеки един миг можем да се завърнем в Рая просто трябва да заменим неДоверието с Вяра, неСигурността с упование в Бог, а страхът сам ще изчезне. Вече няма да има Добро и Зло.  Няма да го познаваме, ще се откажем от горчивия му плод и ще познаем невероятните ароматни плодове на всички райски дървета.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!