Виктория Георгиева
Виктория Георгиева

„Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение.“ е казал  Гьоте, а Виктория Георгиева от вокално студио Angel Voices във Варна всеки ден създава красоти от ноти, музика и текст, благодарение на таланта, който притежава. Какво е за нея музиката, къде и в кого открива вдъхновение и стимул, за да развива таланта си ни разказа тя в интервю за www.utro.bg :

Разкажи нещо повече за себе си, за да запознаеш читателите ни с теб?

  • Kазвам се Виктория Петрова Георгиева, на 14 години. Уча в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – град Варна.

Кои са първите ти стъпки в областта на музиката – спомняш ли си коя е първата песен, която те е впечатлила (било то като по-малка) и си изпяли? Коя е първата ти музикална изява пред публика?

  • Когато бях малка много обичах да пея, но тогава още не се бях замисляла дали искам да се занимавам с това. След няколко години излезе един филм “Camp Rock”, в който на кратко се разказва за едно момиче, което има голям талант да пее и всъщност тогава усетих, че музиката ме привлича и искам да се занимавам с това. Първата песен, която ме впечатли беше “This is me” на Деми Ловато. Когато бях 4-ти клас започнах да посещавам Арт център – Арлекин, а първата ми изява пред публика беше на деня на талантите в училище. След известно време разбрах за Вокално студио „Angel Voices” и се записах там. Оттогава с мен работи моята прекрасна госпожа Атанаска Липчева, чиито успехи дължа на нея и много я обичам!

Добрият певец се учи цял живот, а на какво те учи музиката (какво ти дава, за да се изградиш като личност)?

  • Музиката е моят живот! С времето научих, че за да си добър певец и музикант трябва да си много упорит и да не се отказваш, колкото и трудно да е понякога!                                                                                                                                                            

Имаш ли свой идол из музикалните среди и кое ти носи вдъхновение и ти дава стимул да продължаваш да пееш?

  • Моят идол е Бионсе. Тя е моето вдъхновение! Понякога съм имала моменти, в които съм се отчайвала от себе си, но винаги, когато я слушам осъзнавам, че не трябва да се отказвам а да продължавам напред, защото за да стане нещо от теб трябва много да се трудиш!

Би ли споделила някоя своя мечта, която силно желаеш да се сбъдне?

  • Имам толкова много мечти, но най-голямата ми е да се занимавам професионално с музика! 

Какво би посъветвала тези, които тепърва започват да се занимават с музика?

  • Бих ги посъветвала да бъдат много упорити, да влагат много любов в това, което правят и никога да не се отказват!

Статия: К. Герчева, Март 2012

Снимки: Личен архив

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 256 пъти