Днес » празници

Световен ден за безопасност на труда

публикувано от:  на април 24, 2010 коментар

Световният ден за безопасност на труда се отбелязва всяка година на 28 април. За първи път Международната организация на труда отбелязва този ден през 2001 година. В сегашния си вид Световният ден започва да се чества през 2003 година, когато се лансират идеите за превенция срещу нещастните случаи по време на работа и свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания.
Призива е да се въплътплатят в дела идеите за достоен труд чрез създаване на здравословни и безопасни условия на труд.
Международната организация на труда призовава всички работници да помислят за безопасните условия на труд, да направят всичко възможно за тяхното подобряване и превенция срещу инцидентите и болестите на работното място не само на 28 април, но и през цялата година, да изискват правото си на безопасен труд, сами да се стремят да спазват правилниците, а държавните власти, работодателските и синдикални организации да осигурят и защитават това им право.


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


  1. Day says on: 28 април 2010 at 8:50

    Дано днес поне няколко работодатели се сетят да напомнят на работниците си, че на първо място те самите трябва да се пазят, да мислят за семействата и близките си винаги, когато решат да заобиколят някое правило или да не сложат каска.

Свързани статии:

  1. Април | Днес
  2. Пазете се – студено е | Днес
  3. Предпазване от измръзване | Днес

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!