Днес » празници

Световен ден за безопасност на труда

публикувано от:  на април 24, 2010 коментар
Бои за коса от Agora BBeauty

Световният ден за безопасност на труда се отбелязва всяка година на 28 април. За първи път Международната организация на труда отбелязва този ден през 2001 година. В сегашния си вид Световният ден започва да се чества през 2003 година, когато се лансират идеите за превенция срещу нещастните случаи по време на работа и свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания.
Призива е да се въплътплатят в дела идеите за достоен труд чрез създаване на здравословни и безопасни условия на труд.
Международната организация на труда призовава всички работници да помислят за безопасните условия на труд, да направят всичко възможно за тяхното подобряване и превенция срещу инцидентите и болестите на работното място не само на 28 април, но и през цялата година, да изискват правото си на безопасен труд, сами да се стремят да спазват правилниците, а държавните власти, работодателските и синдикални организации да осигурят и защитават това им право.


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


  1. Day says on: 28 април 2010 at 8:50

    Дано днес поне няколко работодатели се сетят да напомнят на работниците си, че на първо място те самите трябва да се пазят, да мислят за семействата и близките си винаги, когато решат да заобиколят някое правило или да не сложат каска.

Свързани статии:

  1. Април | Днес
  2. Пазете се – студено е | Днес
  3. Предпазване от измръзване | Днес

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!