Обичате ли да четете книги? Коя беше книгата, която до скоро омагьосваше вниманието ви? А дали предпочитате online изданията или да усещате мириса и допира на хартия? Дали мишката ще изяде книжката … или обратното? Обичате ли да потъвате в лабиринта на лавици от книги в библиотеките?

В ежедневието ни навлезе най-динамичният и най-удобният начин за събиране, разпространение и достъп до информация – интернет. Винаги е на твое разположение и за секунди ти предоставя нужната информация, но с популяризирането му се появяват и сайтове за онлайн литература, а къде остава книгата? Живеем в динамично време и ни залива все по-голяма информация, а  за да я възприемам, тя трябва да бъде все по-кратка и по-систематизирана. Статиите във вестниците са все по-къси, а снимките – все по-големи. В новините по радиото за пет минути получаваме най-малко десет различни съобщения. Телевизията нерядко разчита повече на образа, отколкото на живото слово.

Но за мен книжката си остава вълшебство, от чиито страници оживяват нови светове и образи. Тя разказва чудеса със своя приказен език … Затова моята мишка е на диета и не може да яде книги 😉

К. Герчева, Ноември 2010

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==