Как се чувствате? Разтоварени или уморени, заредени или депресирани? Ако сте празнували правилно, би трябвало да сте заредени с нови сили и идеи, освежени и концентрирани за обичайните дейности. Вярно е че никой не може да каже на друг човек как да се забавлява, но ако забавлението носи повече негативи…Струва ли си?
След Иванов ден се сваля празничната украса. Прибира се грижовно за следващата година.

Отворете прозореца и пуснете свеж въждух.След дългите празници едно основно чистене няма да е излишно, а защо не и малко промяна в дома през новата година. Извадете някой дълго пазен сувенир и го поставете на централно място да ви порадва. Приберете пък други, дълго стоели пред погледа ви. Сложете стъклен съд с вода, попила енергията на Йорданов ден, да осветява дома ви. Декорирайте го с камъчета и други идеи по ваш вкус.

И ето домът ви е заблестял, а емоциите….
Отпуснете се на тиха музика или на тишина, ако предпочитате. Подредете емоциите, като празничната украса в спомените си. Помечтайте. Планирайте годината и близките ангажименти, като не забравяте резервни варианти и че ако нещо не стане по план, не трябва да сте разочаровани. Планирането на целите е само насока. Оставяйте се на порива и на интуицията, често подсъзнанието знае какво да направи. Вярвайте в доброто развитие на нещата, като подкрепяте вярата си със съответните действия.
Празниците свършиха, но дали ще сме в настроение, зависи от нас.

Й. Богомилова


Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==