Щом декември започне,   идва и предвкусването на дългоочаквания празник.  Става ми празнично, с предчувствие за веселие и изненади. И колкото повече наближава датата 25 декември, толкова по чудновати неща се случват … Направо едни малки чудеса, сребристо-звънки като звънчета със сладък аромат и вкус на нещо неуловимо.

Дали самото очакване и взиране във вълшебството го прави възможно или наистина това е неговото време.?.. Отварянето на вратата през която влизат чудесата, и почти всеки ги приема за възможни…

Притаили дъх гледаме Коледни филми в които непременно един неВярващ в Коледа се сблъсква с нещо съвсем нелогично и невероятно, и борейки се неистово с този абсурд за него, се предава безсилен пред съвсем истинското му откровение. Просълзени въздъхваме, ех филми кино… И ако вълшебствата покрай нас не са гръмко-чудати  не ги забелязваме, просто се сливат в онова празнично настроение, което наричат Коледен дух.

Но трябва да се вслушваме в тази празничност, да се вглеждаме и да забелязваме вълшебствата.  Само така, те ще стават по-големи, по-забележими по-като… по филмов сценарий и същевременно съвсем реално-истински в цялата им нелогичност.

Бих ви разказала за чудесата, които видях но за да ги споделя, така че да ги видите в целия им блясък, трябва да разказвам цялата пред история. Можем да си говорим за тях надълго и широко във форума и съм сигурна че ще се получат чудесни Коледни приказки.

декември 2010, Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!