http://media.onsugar.com/files/ons1/192/1922398/41_2009/125eae776c3dedf6_iStock_000008279064XSmall.jpgИмаме най-великолепния подарък днес – самия днешен ден. Трябва да го живеем така щедро, сякаш е наистина единствения ни ден тук, но и така мъдро че да направим честити поне сто години напред.  Всеки отминал ден някога е бил днес, и това което берем днес сме посявали на тогавашния Днес.  Всеки предстоящ ден, един ден ще бъде Днес и за да е щастлив, трябва да посеем хубави семена Днес.

Нека имаме мъдрост. Да бъдеш мъдър не означава да знаеш много мъдри мисли, а на практика така да ги прилагаш, че да бъдеш щастлив. Човечеството е натрупало мъдъри съвети за всеки случай. Макар  всеки човек  да е уникален в своята индивидуалност, все пак е само човек със всички човешки страсти и минава през едни и същи неща в живота си, радости и изпитания. И ако чуждите грешки и успехи приеме като предупреждения и напътствия, би живял много по-лесно и честито.

Свикнали сме да пестим: пари и чувства. Но най-доброто събиране на каквото и да е, е като се раздава. Всичко се връща: ако подаряваш, ще получиш подаръци, ако даваш любов ще получиш любов. Да даваш, без да очакваш, а заради една усмивка.

Една усмивка днес, утре ще е най-голямото богатство.

Имаме само Днес, с надеждата за прекрасното Утре. И това е най-щедрия подарък.

Декември 2010, Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!