Подходящите храни за лятото
Подходящите храни за лятото

Повишат ли се температурите всеки се запитва кои са подходящите храни за лятото. При настъпването на всеки сезон организмът ни претърпява промени. Тогава си задаваме въпроса как да продължим да сме здрави и във форма без да натоварваме тялото си излишно?

През лятото е препоръчително да си набавяме витамин D, който ни снабдява с калций и фосфор и поддържа костите, а и здравето ни.

Спортът и Слънцето също помагат. Учените са доказали, че физическите тренировки допринасят за запазване на настроението което обикновено сезонната промяна дестабилизира.

Подходящи храни за лятото

Подходящи храни за лятото са плодовете и зеленчуците и както знаем е най-полезно когато те са свежи и пресни. Освен това те набавят и така нужният витамин C, който ни предпазва от вируси. През лятото не можем и без фибри, които отговарят за стабилизацията на кръвната захар.

Всички морски дарове и риба също са препоръчителни за консумация поне 2-3 пъти седмично заради така нужният Омега 3, осигуряващ красива кожа и здраво тяло.

Най-важното за лятото са течностите без които тялото ни ще се дехидратира много по-бързо, затова и водата както и литър фреш са толкова важни. А освен това няма нищо друго, което да ни освежи в летните дни, така както студената вода, фреша или едно плодово смути.

Така, че приемете нашите съвети и към подходящите храни за лятото не забравяйте и течностите, за да се чувствате добре и със свежи сили.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 109 пъти