Декорирайте своята баня с цветя, за да изглежда хубаво и приятно място
Декорирайте своята баня с цветя, за да изглежда хубаво и приятно място

Направете банята си да изглежда като тропически рай пълен с цветчета и аромати. Напоследък става все по-модерно, банята да бъде декорирана с различни цветя. Те не просто освежават помещението, но и допълват декора.

Какво е нужно да знаете в случай, че решите да сложите цветя в банята?

Не пренебрегвайте банята. Тя е също толкова важна, колкото и останалите помещения у дома. Ако желаете да промените интериора, да добавите нещо ново към старата обстановка, то няколко растения са отличен начин да направите банята по-атрактивна.

Хората не възприемат банята като място, където да се отглеждат цветя. Това е заради високата влажност и малкото естествена светлина. Но в някои случаи това не е проблем.

Именно банята е мястото, в което трябва да има цветя. Освен, че смекчават вида на помещението, те неутрализират строгите очертания на повърхностите.

За банята са най-подходящи красивите влаголюбиви сортове от тропиците, заради влажността и топлината, които излъчва помещението. Все пак, дори тези растения се нуждаят от поне малко естествена слънчева светлина.

Ако разполагате с малка баня, която не се отоплява през зимата и няма достъп до кой знае каква слънчева светлина, заложете на издръжливи листнодекоративни растения. Например цисус антарктика, филадендрон сканденс или сциндапсус ауреус. Цисусът познат и като „лоза за апартаменти“ расте най-добре при висока влажност и температура от 10 градуса.

Друг вариант са растения като аспарагус, драцена, аспидистра. Тяхната непретенциозност ги прави толкова лесни за отглеждане. За да имат достъп до достатъчно светлина, ги поставете до прозореца или пред огледалото.

Ако пространството ви в банята е малко, изберете цветя като каланхое и сенполия. Понеже и двете са сезонни растения, ще можете да им се насладите само няколко седмици. Можете да ги разположите на самостоятелен плот, рафт пред огледалото или в кашпи. Разкрасете високите полици с висящи растения като висящ филадендрон или бръшлян.

В случай, че банята ви е голяма и има голям прозорец, можете да избирате между разнообразни цветя. Колкото повече цветя вкарате толкова по-красиво ще стане мястото. Можете да създадете подобие на малка китна градинка, джунгла или цветен тропически рай. Въпреки, че са по-едри от обикновените растения, добавете папрати, папрати, нефролепис и фикус бенжамина. Те ще преобразят напълно банята ви.

Екзотичните растения с невероятни багри като калатея, антуриум, маранта, цимбидиум, каладиум са изключително подходящи за отоплена, голяма и богатоосветена баня. Важно е да ги поливате с хладка и мека вода. Постарайте се до тях да не стига пряка слънчева светлина. Каладиумът е прекрасно растение, което обаче вехне на есен и отново се връща към живот през пролетта.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да декорирате успешно своята баня с цветя. Споделете с нас какво вие сте направили във вашата баня.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 181 пъти