Стил » рецепти

Палачинки без яйца

публикувано от:  на декември 4, 2010 4 коментара

Продукти:
1  чаша брашно
1ч вода
5 с.л. олио
1 – 2 ч.л. захар
1 щ. сол
1 щ. сода бикарбонат

Смесват се във водата солта, захарта, брашното и замесва рядко тесто.
Добавя се содата, олиото и разбърква.
Изпичат се на добре загрят тефлонов тиган, намазан с олио.
Готовите палачинки  се мажат с мед, конфитюр или солена  плънка по избор.
Сервират се топли.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 4 802 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети:

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


  1. Stoiana says on: 30 май 2011 at 16:36

    Водата колко милилитра и брашното също?

  2. io says on: 31 май 2011 at 12:25

    Мери се с еднаква мярка, в случая чаша, тоест по обем едно и също количество/вместимост. Ако чашата е 200 мл, то и брашното е толкова, равна чаша.
    От такова количество, в зависимост от диаметъра и дебелината на палачинките могат да се направят до 10бр. За да се получат повече палачинки се удвоява или утроява порпорционално количеството на продуктите. Хубаво е да се пекат в незалепващ тиган, защото обикновено яйцата правят тестото „жилаво“, а без тях е по-крехко.

  3. Kll says on: 20 юли 2011 at 4:13

    ммм много са вкусни

  4. Даниела says on: 3 август 2011 at 0:53

    Тия палачинки са голям та**к!!! Ми то без яйца нищо не станаха…..!!!

Свързани статии:

  1. Днес » Палачинки с много любов
  2. Да се наспиш до насита | Днес

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!