Стил » декорация ястия, празниците

Боядисване на яйца

публикувано от:  на март 28, 2010 няма коментари
Боядисване на яйца

Боядисване на яйца

Дойде време пак да се поцапаме с шарени бои. Първо обаче трябва да си набавим яйцата. Трябва да внимаваме от къде ги купуваме, най-добре от познат доставчик, за да няма неприятни изненади. Как да познаем пресните яйца и как да ги сварим вижте във всичко за яйцето.

Купете достатъчно яйца, защото все се намира някое да се спука. Как да прецените каква боя да си купите вижте изследването на група ентусиасти.

Пригответе си всичко необходимо преди да започнете. Сварените яйца, боята,  купичките за боята, лъжици с които ще ги топвате, съдове в които ще ги поставяте да съхнат, нещата с които ще ги шарите и декорирате, евентуално ръкавици, застелете с вестници или стара покривка.

Пуснете си хубава музика, изключете телефона, усмихнете се и започнете. Когато изстинат яйцата можете да лъснете с малко олио за блясък. А за получаване на мраморни шарки, олиото се слага в самата боя. Когато боядисате достатъчно яйца с основните цветове, можете да си направите различни нюанси.

За да станат с картинки, върху яйцата можете да залепите с вода фигурки от хартийки, завързват се в някаква мрежичка и се топват в боите. След това мрежичката и хартийката се махат и там където е била остава бяло. Може и с листенца от копър, магданоз и други да постъпите по същия начин.

Друга техника за фигурки е да нарисувате с восък по яйцето линии, вълни, спирали, точки, и други неща по желание.

Ако искате да ползвате бои от природата прочетете темата:

Естествени бои за боядисване на яйца

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 2 080 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


Свързани статии:

  1. Естествени бои за боядисване на яйца | Стил

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!