Необходими продукти:

2 супени лъжици масло, плюс още една за тигана

3 супени лъжици какао на прах

2 чаши захар

2/3 чаша мляко

3 грама шоколад, нарязан на ситно

2 супени лъжици светъл царевичен сироп

1 чаша орехи, нарязани на едри парчета

Начин на приготвяне:

1 супена лъжица от маслото се слага в тиган на тих огън, за да се разтопи. Какаото на прах и захарта се се слагат в средно голяма купа. Приготвя се ледена баня. В малка тенджера смесете вече получената смес от какаото и захарта с млякото като ги разбърквате. Към тях добавете шоколада, останалото масло и царевичния сироп. Варете на слаб огън от 7 до 10 минути и разбърквайте непрекъснато докато се разтвори захарта напълно. Свалете тенджерата от огъня и я поставете на ледена баня за 5 секунди. С помощта на сладкарска четка, мийте страните на тигана със студена вода, за да увеличите топлинната енергия.

С помощта на дървена лъжица разбъркайте сместа в тенджерата за 2-3 минути, докато започне да губи блясъка си. След което от сместа сложете с помощта на дървената лъжица в тигана и с пръсти оформете кубче. Покрийте с фолио и го оставете за 30 минути на студено.

Малки червени панделки, завързани около кубчето, ще му придадат форма на подаръче.

Източник: marthastewart.com/recipe/chocolate-fudge?backto=true&backtourl=/photogallery/homemade-holiday-candy#slide_1

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 917 пъти