Стил » декорация, декорация ястия, празниците, сладкиши

Шоколадов подарък

публикувано от:  на декември 12, 2010 няма коментари

Необходими продукти:

2 супени лъжици масло, плюс още една за тигана

3 супени лъжици какао на прах

2 чаши захар

2/3 чаша мляко

3 грама шоколад, нарязан на ситно

2 супени лъжици светъл царевичен сироп

1 чаша орехи, нарязани на едри парчета

Начин на приготвяне:

1 супена лъжица от маслото се слага в тиган на тих огън, за да се разтопи. Какаото на прах и захарта се се слагат в средно голяма купа. Приготвя се ледена баня. В малка тенджера смесете вече получената смес от какаото и захарта с млякото като ги разбърквате. Към тях добавете шоколада, останалото масло и царевичния сироп. Варете на слаб огън от 7 до 10 минути и разбърквайте непрекъснато докато се разтвори захарта напълно. Свалете тенджерата от огъня и я поставете на ледена баня за 5 секунди. С помощта на сладкарска четка, мийте страните на тигана със студена вода, за да увеличите топлинната енергия.

С помощта на дървена лъжица разбъркайте сместа в тенджерата за 2-3 минути, докато започне да губи блясъка си. След което от сместа сложете с помощта на дървената лъжица в тигана и с пръсти оформете кубче. Покрийте с фолио и го оставете за 30 минути на студено.

Малки червени панделки, завързани около кубчето, ще му придадат форма на подаръче.

Източник: marthastewart.com/recipe/chocolate-fudge?backto=true&backtourl=/photogallery/homemade-holiday-candy#slide_1

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 889 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


Свързани статии:

  1. Стил » Всичко за празника на едно място
  2. Весели празници | Днес
  3. Всичко за Новогодишната нощ | Стил

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!