Времето на сладоледа отмина, но все още ни се похапва нещо леко и не чак толкова ледено. Ето една есенна идея

Продукти:

1 бр кофичка изцедено мляко
2 пакетчета желатин
2 с л захар
1 кг едро, тъмно, червено, ароматно грозде

Избират се няколко хубави зърна грозде и много внимателно се нарязват на шайби. Останалото грозде се изцежда на сок, който се възвира с една супена лъжица захар.
Киселото мляко се разбърква с една лъжица захар или пък повече, ако харесвате по-сладко.
Желатина се накисва с 3 лъжици вода да набъбне. Когато набъбне се възвира леко около минута да се разтопи с още 2 лъжици вода.
Към млякото се прибавя съвсем малко от разтопения желатин около 2 лъжици, останалото се смесва с гроздовия сок.
Млякото и гроздовия сок се слагат в подходящи съдове да се стегнат в хладилника. В съда на гроздето се подреждат и гроздовите шайбички.
Когато са се желирали внимателно се слагат един върху друг, и се украсяват според фантазията.

*Забележка: Захарта и желатина са според индивидуалните нужди. Стандартно за хубаво желе, пакетче от 10гр желира около 400-500гр течност.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 363 пъти