skaraБезспорно – скарата е едно от най-вкусните неща, които искаме да видим на трапезата си. А парчетата месо с малко сланинка по тях са просто несравними с разнасящия се аромат и вкус. Но за да стигнат до трапезата е необходимо да се направят няколко неща.

Месото трябва да се постави едва тогава, когато въглищата вече са побелели. Не трябва да се боде по време на печеното, а да се обръща със щипка. По този начин месото ще остане сочно. А за да не залепва  по скарата, необходимо е да се намаже предварително с мазнина. Не обръщайте прекалено често месото – иначе ще остане сухо.

И накрая – преди да го нарежете, завийте го във фолио за около 2 мин.
Да ви е сладко.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 304 пъти