Стил » Изкуство, Интересни личности, парти

Да се забавляваш с изкуство

публикувано от:  на октомври 23, 2011 няма коментари

На 22 октомври 2011 г., между 19:00 и 23:00 часа в Културен дом „Хармония“ – град Варна се проведе едно различно парти, а именно „Изкуствено парти“, по време на което всички присъстващи се бяха обединили около изкуството. Изкуството, което е  сред нас, което не изисква специално място или специални хора, защото тази вечер всички бяха професионалисти в това, което им харесваше да правят – било то рисуване с пясък и други природни материали,  Trash Art, свободни фотосесии с грим и прически или свирене на някой музикален инструмент. Повече за това кой и защо организира събитието „Изкуствено парти“ ни разказа Нора, която е част от Old kids, Варна и помага на доброволците в събитията, които организират заедно:

Защо „Изкуствено парти”?

  • Това е парти за изкуството, обаче искахме да е нещо оригинално – нещо, което да привлича внимание, да е забавно, защото в случая не използваме професионално изкуство, а изкуство, което е случайно и спонтанно творчесто, достъпно за всички. Не искаме някой да се притеснява, че не може да направи нещо както трябва, защото не е професионалист, искаме да се забавлява.

Въпреки това има ли и професионалисти, които са дошли на събитието?

  • Да, определено – при музикантите, при фотографите, както и при хората, които бяха дошли да рисуват някои от тях се оказаха художници, но в никакъв случай не сме гонели професионализъм. Тук човек трябва да е социален, а не професионален.

Имате ли планове да организирате подобни партита постоянно?

  • „Изкуствено парти” е край на един по-голям проект, който се казва „Лято по желание” и неговата цел беше да обучим млади хора – доброволци да бъдат активни и да могат да организират сами и други инициативи. Затова и бяхме организирали три събития, на които те присъстваха, за да видят как се случва всичко. Минаха през 8 тренинга и финала на проекта всъщност беше събитие, което трябва самите да организира, а именно „Изкуствено парти”. Така, че в момента това е финал на „Лято по желание”, но това, че се получава много добре ни кара да мислим, че можем да го повторим.

Дали хармонията в едно парти е именно изкуството, защото много от младите хора свързват веселото парти с алкохола?

  • Да, идеята е именно такава – умишлено го направихме вечер, умишлено е младежко и избрахме дейности, които да са интересни за младежите, защото има една практика в Западна Европа, когато някой иска да работи в полза на младежите, да го прави вечер през уикендите, когато реално те са свободни и искат да правят нещо и това според мен е един от най-добрите методи, за да не ги насочи към алкохола, защото по този начин са ангажирани с нещо хубаво.


 

К. Герчева, Октомври 2011

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 258 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!