Меденки

Необходими продукти:

  •  3 яйца;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 1 ч.ч. олио;
  • 1 суп. лъжица мед;
  • 6-7 капки лимон;
  • 1 п. ванилия;
  • 1 ч. л. сода;
  • брашно- колкото поеме за меко лепкаво тесто.

Разбивате яйцата със захарта, прибавяте и другите продукти, докато получите хомогенна, мека и лепкава смес.

Намажете ръцете си с олио и направете от сместа малки топчета, като имате предвид, че се надуват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато порозовеят.

По желание може да ги слепите с мармалад или желе, като препоръчвам  да са с по- кисел вкус- ябълка, слива, дюля.

Тези вкусни меденки ще станат неразделна част от следобедното Ви ароматно кафе. Добър апетит 🙂

medenki

Габриела Димкова, Октомври 2013 г.


Статията е прочетена 2 пъти