Меденки
Меденки
Необходими продукти:
- 3 яйца;
- 1 ч.ч. захар;
- 1 ч.ч. олио;
- 1 суп. лъжица мед;
- 6-7 капки лимон;
- 1 п. ванилия;
- 1 ч. л. сода;
- брашно- колкото поеме за меко лепкаво тесто.
Разбивате яйцата със захарта, прибавяте и другите продукти, докато получите хомогенна, мека и лепкава смес.
Намажете ръцете си с олио и направете от сместа малки топчета, като имате предвид, че се надуват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато порозовеят.
По желание може да ги слепите с мармалад или желе, като препоръчвам да са с по- кисел вкус- ябълка, слива, дюля.
Тези вкусни меденки ще станат неразделна част от следобедното Ви ароматно кафе. Добър апетит 🙂
Габриела Димкова, Октомври 2013 г.
Статията е прочетена 2 пъти
Вашият коментар