Лучник с гъби

 Започваме с плънката, за която са необходими мазнина (олио или зехтин ), 4-5 средни глави  лук , гъби 500- 600 гр.,  подправки -червен пипер, малко риган, черен пипер, магданоз, копър, щипка куркума.

Запържвате лука, докато поомекне, прибавяте и гъбките,  а накрая подправките. След като плънката е готова я оставете да изстине. Приготвяте стандартно тесто за пита ( брашно, мая, хладка вода, щипка сол и щипка захар) и го оставяте на топло да втаса.Когато тестото е готово, го разделяте на 2 топки, като едната трябва да е по-голяма.Разтегляте добре по-голямата топка, така че тестото да стигне до ръба на омазнена тава. Добавяте  пълнежа, покривате с останала част от тестото. Пече се на 180 градуса, в предварително загряна фурна.                                                                                                                                                                                                      67939_550283438328168_934541042_n                                            575818_550283698328142_2145136872_n    Г. Димкова, Октомври 2013 г.                                                                  


Статията е прочетена 14 пъти