Маслиновата паста е много вкусно предястие, с което могат да се намажат препечени филийки или да послужи като плънка за различни видове зеленчуци.

Маслиновата паста може да се съхранява в бурканче в хладилник в продължение на 2 месеца.

Необходими продукти:

  • 200 грама маслини без костилки;
  • 2 скилидки чесън;
  • 4 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус (ако маслините са прекалено солени по-добре не добавяйте още сол).

Маслините и скилидките чесън се нарязват на ситно, към тях се добавя зехтинът и се смила на дребно с пасатор. Добавят се сол и черен пипер на вкус.

Маслинова паста

Приятен апетит!

К. Герчева, Октомври 2013

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 359 пъти