Бирата действа благоприятно на нервната система
Бирата действа благоприятно на нервната система

Български учени откриха, че бирата действа благоприятно на нервната система. Съюза на пивоварите в България ни информира, че витамините от групата „В“, които участват в състава на бирата са полезни за стимулиране функциите на централната нервна система, активизиране на обменните процеси в организма и по-ефективен разход на консумираната хранителна енергия.

БТА пише, че учените се аргументират с резултатите станали тема на 10-тия Национален конгрес по хранене с международно участие във Варна в края на май. На десет вида българско пиво беше направен анализ на хранителната стойност и съответната медико-биологична оценка.

При използване с мярка високото количество витамини от група „В“ в пивото оказва помощ на сърдечните и мозъчни дейности. Изследванията сочат, че 9 до 27,5 на сто от препоръчителния дневен прием на витамин В6, от 3,5 до 14,1 на сто – за витамин В2, и между 4,0 до 10,5 на сто – за витамин В3 могат да бъдат доставени от половин литър бира. Комплексните въглехидрати в бирата помагат изхвърлянето на токсични агенти, попаднали с храната в организма и имат благотворен здравословен ефект според изследванията. Това доказва, че бирата действа благоприятно на нервната система, укрепвайки я.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 332 пъти