Как да ускорим растежа на косата?
Как да ускорим растежа на косата?

Независимо от тенденциите в прическите, повечето жени предпочитат да запазят дългата си коса.

Ако във фризьорския салон са скъсили косата ви прекалено много или пък предпочитате дългата, развяваща се коса, тези съвети ще помогнат на косата ви да израсне по бързо. Разбира се, косата ви няма да порасне магически за един миг, но следващите съвети ще ускорят процеса.

Биотин

Биотинът или още наричан Витамин В7 стимулира бързият растеж на косата. Може да го съчетаете с други минерали и витамини, които да осигурят грижа не само за косата, но и за ноктите и кожата. След зимния сезон е много важно да приведете тялото си в здрав вида, така че си набавете витамини като А, В и Е. Знайте обаче, че витамините по принцип действат бавно и трябва време преди да има ефект.

Протеин

Косата се състои най-вече от протеин, затова ако добавите обилно количество протеини към менюто си, тя ще расте безпроблемно. При липса на протеини, мозъка не функционира правилно, което на свой ред уврежда маловажни за поддържане на живота органи, и на първо място е косата. Липсата на протеин е една от най-честите източници на забавен растеж. Месото, рибата и яйцата са абсолютно задължителни храни, които трябва да консумираме и които ще стимулират растежа, заедно с желязото, което също допринася. Ако обаче не ядете или не обичате тези храни, си набавяйте желязо и мастни киселини на капсули или по друг начин.

Желатин

Знам, че звучи необичайно, но желатинът е прекрасно средство за бърз растеж на косата. Може да си го набавите под формата на храна или да го използвате за маски. За идеален гланц на косата използвайте желатинова маска. Желатинът е смесица от пептиди и протеини от колагена в животинските кости и странични продукти. Звучи гадно, но за тези, които са привърженици на месото е същото като да ядат месо или бульони от варено месо. Желатинът е популярен и за приготвянето на сладкиши. Но това далеч не значи да прекалявате с хапването на сладки и желирани бонбони. За да забързате растежа на косата е нужно само да прибавите прахообразен желатин към шампоана, балсама или към чаша чай. Добре е да добавяте желатина към горещи напитки, защото не се разтваря добре в студени.

По-малко стилизиране

Ако наистина желаете косата ви да ускори растежа си, стилизирането е нещо, за което трябва да забравите известно време. Косата ви се нуждае от „почивката“, която настъпва, когато не я третирате с преси, маши, сешоари и други. Твърде стегнатото връзване и третиране с уреди и стилизиращи пособия причиняват накъсвания и изтъняване на косъма. Затова избягвайте сложните прически.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 271 пъти