На 17.09.2011 г. Сдружение за подкрепа на лица с умствени затрудения – Варна и Дневен център „Ривиера” отпразнуваха двоен празник – 17 години от създаването на Сдружението и пет години от откриване на  Дневния център. Датата е избрана не случайно, а именно на християнския празник на светиците Вяра, Надежда и Любов и св. София, за да вдъхне много вяра, надежда, любов и не само на всички присъстващи.

Празничният ден започна с  организиране на Среща – разговор с доброволците под надслов: „ Дари топлина –  отгледай надежда“, по време на която екипът благодари за дарителските жестове, за  ценния  принос в осъществяването на идеите на организацията  на своите доброволци и прие нови – ученици от  ПГ ”Г.С.Раковски”. Голям интересе по време на празника предизвика участието на гостите, което включваше работа по ателиета – ” В кухнята на Стами”, „Куклотерапия” и  ”Спорт за всички”. Всички присъстващите бяха  впечатлени  от представянето  на  арт-изделията, създадени от младежите със специални потребности, сътворени с много любов. На събитието присъстваха не само младите хора, посещаващи ДЦ ”Ривиера”, ЦСРИ ”Чайка”, но и техните родители, роднини, социални работници, НПО-партньори на организацията, доброволци, както и децата от ОДК-Варна, балетна школа”Мелади”, ОДГ №9 ”Ален мак” – Чайка, ВГ”Сребърни звънчета”, които зарадваха всички с празничен концерт. Но какво е един празник без торта, подаръци, цветя и не на последно място усмивките по лицата на хората.

Празникът уважиха и г-жа Даниела Петрова – народен представител и Председател на Комисията по култура, гражданско общество и медии, г-жа Анелия Атанасова народен представител от 39-то , 40-то  НС, г-н Ст. Гроздев – народен представител от 39 -то НС, г-н П. Христов – Председател на ПК ”Социални дейности и жилищна политика” в ОбС Варна.

От Екипът на Утро искаме да им пожелаем още много празнични емоции, безброй усмивки и любов!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==