Какво е съновник? Днес хората интересуващи се от сънища знаят, че това е каталог с тълкуване на най-известните сънища. Този азбучен каталог за сънища се е образувал през вековете, като са се събирали най-ярките примери, които са се повтаряли отново и отново при голям брой хора. А това се случва по следната причина. В човешката психика е заложено да разпознава символи. Символите са важни, защото синтезират информацията за някакви явления, събития, хора и предмети. Обратният процес също е валиден. Символът е ключ, който отключва тази информация. При тълкуване на сънищата има символи, които са общо валидни за хората по целия свят, има и по-специфични символи, които се отнасят до групи хора като например разделени по културни, религиозни, професионални или други категории.

Сънят е естествено състояние, в което съзнанието на човек е на други вълни, по-сетивни, по-интуитивни. Затова в състоянието на сън, човек може да получи по-ярка информация за нещо случило се, случващо се или предстоящо да се случи.

Самият процес на синтезиране на ясновидски сънища е различен. Понякога мозъкът оставен в състояние на сън, просто обработва по-добре наличната логична информация и я поднася като ярки съновидения. Друг път сънищата са продукт на интуицията, която в състояние на сън е много по-силна. За хората, които имат ясновидски способности, сънят е начин да получават информацията директно от Вселената.

Трябва да се отбележи, че когато се тълкуват сънища не всеки сън означава нещо значимо. В процеса на сънуване човек просто обработва натрупаната информация и в съня се получават странни картини от това пренареждане. Но има и сънища, които подсказват или направо предсказват предстоящото в близко или по-далечно бъдеще. В такива случаи хората прибягват до съновник. Търсенето на съня става по азбучен ред и ако символът от него присъства в съновника, човек може да прочете, какво означава той.

В миналото съновник е било висша длъжност. Всеки владетел е имал доверен мъдър мъж до себе си, който е тълкувал сънищата му. Според тълкованието им владетелят е вземал важни управленчески решения. Вероятно от архивите на тези посветени хора през вековете се е трупало познанието за тълкуване на сънищата.

Но и днес има хора които тълкуват сънища. Ако сънувате нещо, което ви се струва особено важно е добре да потърсите услугите на човек, който ще може индивидуално да разтълкува съня. От получената информация обаче сами ще трябва да решите как да се възползвате. Сънищата подсказват, но не дават готови решения. За тях отново ще трябва да се доверите на интуицията си.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!