Съвети за райска градина
Съвети за райска градина

За да изглежда градината ви като райско кътче, се налага да прибегнете до някои тънкости. Подберете цветя с различна височина – до краката, ръцете, лицето и дори по-високо. Сложете решетка, ограда или жив плет за да запазите аромата, а ако искате да го подсилите сложете цветята в непосредствена близост до нагрявана от слънцето стена. Разпределете цветята по видове, така че аромата да се запази до есента.

В началото на пролетта най-ефектно ухаят зюмбюлите, момините сълзи и нарцисите…, но трябва да ги разсаждате периодично. Зюмбюлът и нарцисът имат луковички и не трябва да виреят на гъсто, за да не спрат да цъфтят. По тази причина луковиците се вадят през есента, прибират се на сухо и отново се засаждат през пролетта. Същото правило важи и за момината сълза, чиито корени се сгъстяват и растат бързо.

През май се усеща аромата на люляк. Той е дървовиден храст, виреещ и в природата, който има нужда да се подрязва  и оформя в корона.  Прецъфтелите цветове трябва да се премахват. През месец май божурите и розите също започват да разцъфтяват.

След време се присъединяват и летните цветя – шибои, градински карамфили и др. Към ароматът им може да се добавят и босилек, лавандула, мента, маточина.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 004 пъти