Помните ли нещото, което най-много Ви се е услаждало от бабините рецепти … онова сладко ухание, което се е носело в детството Ви. Защото на мен така ми се е дохапвало не друго ами сладък салам и в последните дни от Октомври съм решила за мъничко да се върна в спомените си и да си го приготвя … За това и искам да споделя рецептата с Вас 🙂

Какво е необходимо за приготвянето му:

150 гр. краве масло.

2 яйца.

1 ч. ч. пудра захар,

2 праха ванилия,

2-3 с. л.какао,

половин ч. ч. счукани орехи,

1 опаковка обикновени бисквити.

Начин на приготвяне

Маслото се разбива на пяна с захарта. Прибавят се яйцата едно по едно, какаото като добре се разбърква. Добавя се ванилията и най-накрая счуканите на дребно бисквити и орехи. Добре разбърканата смес се изсипва върху хартия или найлонов плик. оформя се като салам, завива се на руло, засукват се краищата и се оставя на студено.Щом замръзне, се поръсва с пъдра захар и тогава се реже на парчета като салам. Още по-вкусен става, ако половината захар се карамелизира и се счука преди да се сложи в сместа.

© Октомври 2010, К. Герчева

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 652 пъти