За 7-а поредна година Елза Парини раздаде своите традиционни награди за стил Life Style.  Церемонията се проведе на 13 декември във Варна – ресторант „Акациите“.

Тази година наградата в категорията „Най-добър стил“ – политик спечели Красен Кралев, а двете най-престижни награди – за най-добър стил при жените и мъжете получиха Лили Грънчаров, собственик на агенция „Стил Да“ и Владимир Вишански, собственик на веригата заведения „Планет клуб“. С награда бе удостоен и актьорът Симеон Лютаков. Наградата за млад дизайнер получи Радина Банова, варненката Галина Долапчиева, която живее в Италия и се занимава успешно с естетична медицина, получи наградата за модел. Бутик „Тианда“, утвърдено име вече повече от 10 години в модния бранш също получиха награди. Наградени бяха и Дамяна Стойчева (тв водеща), Боряна Христова (поп изпълнител), фризьорски салон „Нуши“, спа център „Мусита“, клубовете „Старс“ и „Планет клуб“, Пламена Милева (гримьор), Мариела Янчева (бизнес дама).

Повече за идеята на наградите за стил Life Style, в специално интервю за www.utro.bg, ни разказа техния инициатор и създател – Елза Парини:

От колко време организирате тези награди?

  • От 7 години.

Какво ви стимулира да дадете началото на връчване на награди за Стил?

  • Тъй като аз съм критична личност – обичам да си казвам мнението, интересува ме и мнението на хората и поради тези причини реших да започна с тези номинации. Те се зародиха като радио класации, но тъй като радио предаването ми тази година стартира по-късно и нямаше време да ги организирам, аз определих номинираните, но обикновено се определят от слушателите плюс моя. В началото имаше най-добър и най-лош стил, но тъй като имаше много обидени и сърдити, през последните две години не съм определяла номинации за най-лош стил. През годините награди за стил са печелили Мария Илиева, Краси Минев – шефа на спортната редакция на БТВ новините, Дим Дуков, гримьорът Бони, но тази година трябваше да ги направя на местно ниво. Предпочетох тази година да оценя и възнаградя повече хората от Варна.

Какво е лично за вас добрия и лошия стил?

  • Като казвам стил никога не съм се ограничавала само до външния вид. Например, когато сме награждавали даден треньор, неговата награда в случая не е за това дали е облечен добре или не, а е важно, че той има стил да произвежда шампиони. Така, че постъпките също определят стила – било то добър или лош, а дрехите са фасадата. Има хора, които ни радват с външния си вид, но нямат кой знае какви забележителни постъпки.

Пътували сте в чужбина, съвсем наскоро и в Тайланд – какви са наблюденията ви относно красотата и стила в тези държави спрямо България?

  • Ако говорим специално за Тайланд, там красотата е на голяма почит, много се грижат за външния вид. В България нещата са малко изкривени, защото по цял свят например тъмния тен, загар на кожата, не говорим за естествен цвят, латиноси и африканци, а за умишлено създаден тен – никъде това не се смята за красиво и не се цени. Ще ви дам пример – вижте една световна звезда с бяла кожа – Мадона, Бритни Спиърс, Кайли Миноуг – те не ходят на солариум. Белият цвят на кожата е символ на аристократизъм и богатство. Във Франция, където хората са склонни много бързо да почерняват, се мажат с 30 фактор крем, само и само да не почерняват, защото се притесняват, че ако те са черни ще ги вземат за работници на полето. В България всички момичета хвърлят луди пари да ходят на солариум, който е много вреден и се пекат на слънце, което също е много опасно. Важно е кожата да се пази, аз също държа на млечно белия цвят на кожата и я пазя много.

Означава ли в такъв случай, че човек трябва да бъде себе – естествен и да успява просто да акцентира на хубавите си страни?

  • Това е задължително – тази вечер аз не наградих и един фалшив човек, не наградих и един, който няма собствен стил, който няма нещо, с което да се отличава от другите. Винаги съм ненавиждала хората тип „табуретки”, които винаги са с едни прически, с едни обувки, с еднакви рокли, дънки, грим и еднакъв маниер. Незнам дали защото сме малка държава и това повече се забелязва.

На годишните награди за мода „Най-доброто от модата във Варна” категория „Най-добри курсове за манекени и фотомодели” беше спечелена от Модна агенция „Мойра” – Жана Пенева, според вас трябва ли, предвид ситуацията в България, тези курсове да стават по-популярни?

  • Наградата на Жана е затова, че възпитава малки деца на грация и движение. След това, когато те порастнат, минават към агенции – майки, които се занимават с тях. За мен всички хора, които се занимават с деца и ги учат на грация, било то клубове за танци, клубове по художествена гимнастика или курсове за манекени, заслужават да получат награда и да бъдат популяризирани. На всички моите приятели, които имат малки деца горещо им препоръчвам да ги записват на грациозен спорт, изграждащ хармонично тяло или на някакви танци или курсове по манекени, които да ги възпитават.

Статия: К. Герчева, Декември 2011

Снимки: Мартин Дралчев

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 716 пъти