July Art магазинче
July Art магазинче

На по кафе, разбъркано с усмивки, доза приказност и капчици мечти ни покани тази събота (18.02.2012 г.) Юлия Андреева, собственик на July Art магазинче в град Варна. Това е магазинче, в което можете да намерите много нестандартни идеи за подаръци, ръчно изработени картички, както и да поръчате нещо по ваша идея, а всяка събота от 15 часа в July Art работилничката се организират различни сбирки, на които към всички присъстващи се отправят различни предизвикателства, свързани с изработка на подаръчета, цветя, картички с материали от работилничката, които са безплатни. Тази събота темата беше „Подарък по време на криза“. Всички участнички трябваше сами да си изберат материали на стойност до 3 лв. и по време на изработката имаха право да си разменят материали, но трябваше са с еднаква стойност, за да може крайният резултат да е пак на същата стойност. За да се изработят подаръците всички разполагаха с 2 часа, а победил щеше да е този, който направи максимален брой подаръчета за 8-ми март.

И като чрез вълшебство се творяха мънички красоти – букетчета от рози, направени от хартия, морско конче, картички, а дори и приказна обувка, която очакваше принца да я открие, а предстоеше и той да бъде очарован от мъничката красота … За победител в отправеното предизвикателство бе обявена най-малката участничка – Радина, която сътвори с усмивки и много, много любов своите картички и цветя. А какво ли ни очаква другата събота … 🙂

А за това как се сбъдват мечти ни разказа Юлия Андреева в интервю за www.utro.bg :

Спомняш ли си кое е първото нещо, което си изработила ръчно?

  • Не, не си спомням, от дете правя разни неща, а по-сериозно започнах да се занимавам с това по-късно, тъй като, когато търсех подарък за някого никога не съм намирала нещо оригинално и винаги предпочитах да изработя сама подаръка. После започнах да правя опаковки и кутии за подаръци, разнасях ги на магазини из града, но ми беше мечта да си имам мое си магазинче. Усещането да си сбъднеш мечтата е наистина много хубаво, няколко години по-късно вече имах своето си магазинче.

От къде ти идват идеите за изработката на красотите, които правите по време на сбирките и извън тях?

  • Малко от нещата, които правя съм измислила сама. Някои от нещата, които правя съм видяла някъде , взела съм нещо, преработила съм го. А сбирките се получиха от само себе си. Първо започнахме да се събираме само аз и Светла, след което се присъединиха още хора, които искаха да научат как се правят определени неща.

Кой е най-хубавият подарък за теб?

  • Най-хубавият подарък е подаръкът от сърце, независимо какъв е.

Отправяме това предизвикателство и към вас, скъпи приятели – споделете какво можете да изработите ръчно за подарък за 8 март от листи хартия, панделки, камъчета и всички материали, за които се сещате. Ще очакваме и вашите идеи на e-mail: utrobg@abv.bg .

Статия и снимки: К. Герчева, Февруари 2012

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 2 515 пъти