Мария Овчарова
Мария Овчарова

„Музиката изразява това, което не може да бъде изказано с думи, но и не може да остане неиэречено.“ , казва Виктор Юго, но освен музика е нужно и сърце, с което да вършиш, това което обичаш с любов. Със сърце и много вдъхновение Мария Овчарова от вокално студио Angel Voices продължава все упорито и успешно да се занимава с музика, ето какво ни разказа тя за себе си и за музиката, която обича:

Разкажи нещо повече за себе си, за да запознаеш читателите ни с теб?

  • Казвам се Мария Здравкова Овчарова,на 16 години.Уча в ІІІ ПМГ „Академик Методий Попов“ – град Варна.

Кои са първите ти стъпки в областта на музиката – спомняш ли си коя е първата песен, която те е впечатлила (било то като по-малка) и си изпяли, дали мечтата ти като по-малка е била да бъдеш певица? Коя е първата ти музикална изява пред публика?

  • Първата песен,която ме впечетли беше „Another Day In Paradise“ на Фил Колинс. Беше отдавна,но я слушам до ден днешен и все още поражда същото чувство в мен. Винаги съм искала да се занимавам с музика, първата ми музикална изява беше в първи клас в училище, тогавашната ми учителка искаше да работи с мен, но по това време се занимавах с народни танци, затова отказах, а преди 2 години открих Вокално студио „Angel Voices” и се записах там.

Добрият певец се учи цял живот, а на какво те учи музиката (какво ти дава, за да се изградиш като личност)?

  • Музиката е начин на живот. Учи ме да изразявам себе си по мой собствен начин,да споделям чувствата си , така че да мога да докосна и другите и да съм щастлива с това, което правя.

Имаш ли свой идол из музикалните среди и кое ти носи вдъхновение и ти дава стимул да продължаваш да пееш?

  • Има ужасно много изпълнители,на които се възхищавам,но може би най-много на Бруно Марс и наскоро нашумелия Ед Шийран. Обожавам отношението им към музиката, как докосват една песен и я правят своя. Стимул ми дава Ед Шийран, той е пример,че можеш да излезеш на сцената с дънки, тениска и стара китара,но все пак да докоснеш всеки един в залата с истинската си музика.

Има ли песен, която те кара да се усмихваш и която те натъжава?

  • Има много песни,които ме карат да се усмихвам,не по-малко са и тези които ме натъжават,но бих казала „93 Million Miles“ на Джейсън Мраз. Песента гласи „Просто знай,че където и да отидеш .. никога не си сам, винаги ще се върнеш у дома.“ Отдавна песен не ме беше докосвала така и я препоръчвам на всички любители на музиката.

Би ли споделили някоя своя мечта, която силно желаеш да се сбъдне?

  • Мечтата ми е да се занимавам професионално с музика и актьорско майсторство, но също така бих искала някой ден на участвам в мюзикъл на Бродуей.

Какво би посъветвала тези, които тепърва започват да се занимават с музика?

  • Да работят упорито, да дават всичко от себе си и да не се отказват от целите си, но най-вече да са истински и да изразяват чувствата си, защото независимо какво казват, музиката е 100 процента сърце и 100 процента душа.

К. Герчева, Април 2012

Снимки: Личен архив

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 330 пъти