Ема Велкова
Ема Велкова

За музиката Айнщайн казва: „Ако не бях физик, навярно щях да стана музикант. Често мисля в музикални форми. Изживявам бляновете си в музиката. Виждам живота си като музика… Най-голяма радост на света ми носи пак музиката“. Една от най-големите радости за Ема Велкова от вокално студио Angel Voices също е музиката и всяка следваща изпята песен на сцената. Eто какво ни разказа тя за себе си, изкуството и … музиката:

Разкажи нещо повече за себе си, за да запознаеш читателите ни с теб?

  • Kазвам се Ема Арсенова Велкова, уча в III ПМГ „Академик Методий Попов“ – Варна и се занивам с музика от близо 2 години и половина.

На каква възраст излезе за първи път на сцената и спомняш ли си първото усещане да си там?

  • Сцената винаги е била моят втори дом, от както се помня. Още в детската градина участвах на състезание по спортни танци, където с моят партньор заехме второ място. Спортните танци бяха моите първи крачки на сцената. Като певица излязох пред публика преди 2 години, бях много притеснена, едно е да танцуваш на голяма сцена, друго е да запълниш тази сцена абсолютно сам с микрофон в ръка. За първи път изпитвах таково голямо притеснение и напрежение, може би беше защото тогава всички вярваха в мен, освен самата аз. Всичко се оправи, когато пуснаха прожекторите … се почуствах в мои води,сякаш не ми е за първи път.

А кога се зароди любовта ти към музиката и имаш ли свой идол в музикалните среди, благодарение, на който се амбицираш да продължаваш напред?

  • Винаги съм имала някаква дълбока връзка с изкуството било то музика или танц.Слушам музика постоянно, пея си постоянно, дори понякога се замислям дали не е леко дразнещо за околните. Колкото до въпроса дали имам свой идол – бих казала, че има страшно много музиканти, изпълнители на които се възхищавам. Аз съм меломан и гледам да черпя идеи от всеки изпълнител, който слушам и гледам. Не смятам, че ако искаш да постигнеш нещо голямо в музиката, трябва да ограничаваш себе си от нея по някакъв начин.

Имаш ли си песен, която те кара да се усмихваш и такава, която те натъжава?

  • Всеки има тези свои песни. Лично аз се усмихвам на всяка песен, която знам и в този момент върви по радиото, но песента която винаги, винаги ме зарежда положително е „Wannabe“ на Спайс Гърлс, харесва ми часта в която пеят, че „Приятелството е вечно“. Като песен, която ме натъжава бих дала за пример „Right Here Waiting For You“ на Ричард Маркс, една доста стара песничка, която е свързана с много спомени за мен и въпреки всичко е с наистина красив текст.

Коя е най-голямата ти мечта и съответно от кого получаваш най-голяма подкрепа, за да я сбъднеш?

  • Най-голямата ми мечта е наистина някой ден да се реализирам в сферата на изкуството. По някакъв начин вярвам, че сцената ме обича така както аз обичам нея и може би един ден мечтата ще стане реалност. Човекът, който стои до мен, който ме подкрепя, който вярва и мечтае с мен е майка ми. Това е човекът, който е с мен постоянно и в добри, и лоши моменти като майка и приятел…Благодарна съм й за всичко повече от колкото мога да й покажа. Искам да кажа само, че я обичам!

Добрият певец се учи цял живот – в тази ще посъветваш нещо и хората, които тепърва започват да се занимават с музика?

  • Съгласна съм, че добрия певец се учи цял живот. Бих посъветвала хората които сега навлизат в музикалната среда да вярват в себе си, да работят много здраво над това, което искат да постигнат, защото народът е казал 1% талант и 99%работа. Трябва да знаят,че ще има много възходи и много падения, но това единствено трябва да ги стимулира, защото по тази начин ще се изградят като силни личности на първо място в живота, а след това и на сцената.

К. Герчева, Април 2012

Снимки: Личен Архив

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 492 пъти