Днес » днес, добрите новини

Съботен полет в небето

публикувано от:  на август 27, 2011 коментар

Множество самолети в 10 часа днес (27.08.2011 г.) се понасяха в небето от вятъра в град Варна, в спортния парк на квартал Аспарухово , а пилоти бяха децата от Дом „Гаврош“ – Варна. Самолетите не бяха обикновени, а едни такива вълшебно направени с дървени материали от сръчните ръчички на децата, поръсени с много усмивки и настроение.

Ето, че бе дошъл моментът, когато техните самолетчета щяха да полетят за първи път … очичките им светеха от щастие, когато ги пускаха от специалната самолетна писта и детски гласчета звънтяха из целия парк. Главните виновници за това вълшебство са членовете на Спортен клуб за радио управляеми модели – Варна, които изработват безмоторни авиомодели, модели на лодки и коли, с много от които участват в състезания. Клубът съществува от 3 години, а от две години организират и осъществяват проекта „Небесен полет“, спонсориран от Община Варна, чрез който обучават децата от дом „Гаврош“ да изработват макети на самолети. Главен председател на клуба е Светослав Янакиев, който още от малък започва да се занимава с моделизъм и има редица успехи в състезателната дейност.  Хората, които членуват в клуба наброяват между 20-30 човека и всеки, който има желание и воля да се занимава с тази дейност, би могъл да се присъедини към тях.

По време на организираното събитие всяко дете пусна своето самолетче и беше дошъл моментът, в който Михаил и Янко, членове на Спортен клуб за радио управляеми модели – Варна, щяха да пуснат по-голям самолет, който те бяха изработили. С много ръкопляскания и радостни очички, децата следяха в небето как той летеше за първи път. В този момент едно детско гласче извика: „летяща риба“ в небето, такова беше за него … а очарованието от този ден, детския смях и топлите прегръдки, които Светослав Янакиев получаваше от децата, оставяха следа в сърцето му завинаги … оставиха след и в моето …

К. Герчева, Август 2011

Снимки: Лъчезар Долмов


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


  1. Лъчезар Долмов says on: 27 август 2011 at 21:12

    … и моето! Страхотни деца!!! 🙂


Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!