Зодиакалните знаци сънуват различни сънища, защото всеки зодиакален знак  преминава  в астрала ( сънува) по различен начин. Планетата на съновиденията  Нептун  е най- важна за знаците Риби, Стрелец и Водолей. Техните сънища се считат за най- ярки и често биват ясновидски. Според астролозите всичко, което ни се случва е под влияние на взаимното разположение на планетите, светилата и звездите. Те оказват влияние и върху съня

Сънищата на Овена

За хората от този знак съзнанието играе много по- голяма роля, отколкото света на безсъзнателното. Затова  те могат късно да лягат и да стават рано.  Овните много добре запомнят сънищата си. Те  не сънуват винаги, а в повечето случаи сънищата им са продължение на размислите им над житейските неща.
Не напразно древните гърци са считали за покровителка на знака на Овена богинята Афина, излязла като мисъл от главата на Зевс.

Сънищата на Телеца

Здрав начин на живот, здрава храна и здрав сън. Телците държат нещата под контрол, стремят се да не спят много, но и не се лишават от сън. Те са способни да сънуват много ярки сънища – емоционални, цветни и заредени с информация. Тази информация я филтрират, защото с интуиция и логика и отсяват полезното от талаша.
Друг жанр сънища, които са характерни за Телеца са еротичните, гастрономическите и други  приятни фантазии. Както в живота така и в сънищата те обичат да си угаждат.

Сънят на Близнаци

Този знак е двойнствен и хората, родени под него са доста различни. Повечето Близнаци са достатъчно бодри и не са склонни да спят прекалено.
Затова сънищата им са своеобразни: Не може  да бъде разбрано къде свършва информацията на безсъзнателното и  започват вариации на тема гледан фантастичен филм  .
Много разпространен сюжет на сънища у Близнаците са тези, които приличат на компютърните игри: многократно повтарящи се сюжети, иреални персонажи. Усещанията наподобяват разгадаване на главоблъсканица с  по няколко различни  изхода. Близнаците наричат такива сънища мистични, макар че  виртуалната реалност, по чиито принципи се “строят” тези сънища  и истинската мистика са диаметрално противоположни неща.
Също много характерни  сюжети за този знак са “конструиране “ на себе си. Това е, когато човек вижда себе си някак си от страна, и даже в някаква видоизменена форма.
Той може даже да общува със самия себе си и да се преобразува в хода на събитията.  Близнаците могат да разберат себе си по добре при четенето на психологична литература, отколкото ако анализират сънищата си.

Сънищата на Рака

за Рака сънищата са втори живот.  Те даже не се замислят за своите сънища, дори и в тях да има някакъв съкровен смисъл, независимо дали е приложим в живота или не.
Просто света на сънищата е вълшебен, фантастичен, изпълнен със символи и невидими същества – това е света, който за рака е най- приятен през целия му живот. Ракът винаги си остава дете, което играе със сънищата си, опитва се да ги превърне в действителност, а действителността превръща отново в сънища. При тях всичко е сякаш “на игра” и в същото време – много на сериозно.
Такова отношение към живота има само в рачешките сънища, които са заредени също и с неизкореним оптимизъм.  Според учените Ракът е един от знаците, най- много податливи на лунатизъм.

Сънищата на Лъва

Със съня Лъвовете не рядко имат проблеми. Представителите на този знак запомнят сънища доста рядкост, но за сметка на това всеки “заложен” в съзнанието сън, показва някакъв проблем носи информация за бъдещето или  някакъв неосъзнат проблем на настоящето. Понякога може да се окаже, че Лъвовете проявяват даже ясновидски способности.
Това се дължи на факта, че съзнанието при тях, както и при Овена, е по- силно, отколкото безсъзнателната страна на личността и ако от безсъзнателното нещо се “промъкне навън”, то съзнанието “осветява” цялата, до най- малки подробности, информация.
Лъвските сънища са много сериозни сънища, и те трябва да ценят този свой дар. Разбира се, че и тях съществуват така наречените сънища – безсмислици, които се оказват само игра на въображението, но даже и тогава те показват това- онова.

Сънищата на Дева

Девите  могат да сънуват сънища с превръщания, където аз не съм аз, а някой друг.

Много често и сюжетите на техните сънища имат най- възвишен характер: тук са и идеалната любов, и рицарството и разните там изисквания за интериор, облекло и хора. Даже най – “битовите” ,повлияни от обикновени житейски колизии сънища при Девите са с много силна емоционална окраска. Например да се скара някой си там представител на Дева със свой близък, след което започва на сън да проуча повода и да го анализира, довеждайки го до ниво “драма на Шекспир”, макар че за това събитие в живота би могло просто да се каже: “ Минало и заминало”. От тук е морала за роднини, другари и приятели на Дева- представителите на този знак трябва да бъдат уважавани, ценени и по- малко да се равнява чувствителната им душа, за да могат да спят спокойно.

Сънищата на Везни

Хората от този знак  са склонни към полет в сънищата си. Полет за отдих или като  бягство, когато човек бяга от преследване и го е обхванал много силен страх.
Друг сюжет на сънища, характерен за Везните – това е срещата с приказни същества и образи .

Сънищата на Скорпиона

Всяко съновидение  у представителите на този знак дълбока магическа основа. Ярки сънища бликащи от  фантазия…
Един от най- характерните сюжети за сънищата на Скорпиона е превръщането на човека в животно и на животното – в човек.  Скорпионите по- остро от другите знаци усещат съпричастността на човека с природата и това поражда тези преливания.
Някъде в дълбините на душата си почти всеки от тях усеща зов на тези първобитни инстинкти, на които се е подчинявал човек в зората на цивилизацията, че даже и по- рано.
Така също често Скорпионите сънуват и сънища “ужасийки”, говорещи за подсъзнателните страхове.
Такива сюжети имат всички.  Скорпионите от такива сънища не се плашат, а напротив – мобилизират се под тяхно влияние и ги приемат като знак. Такива сънища доста често им помагат да решат сложни житейски проблеми.

Сънищата на Стрелеца

Ляга, затваря очи, пролежава полагащите му се осем часа, става и тръгва. Рядко Стрелеца сънува нещо впечатляващо, с изключение на еротични фантазии.

Сънищата на Козирога

Сънищата на Козирога трудно се тълкуват. Твърде объркани с присъствие на сили, извънземни или мистични, които нито могат да се разберат, а е и нездравословно да се опитват, защото може да доведат до лудост. Добре, че понякога сънуват здрави сънища за спокойни житейски неща или пък свързани с релакс сред природата, идеализирани мелодрами. Други пък козирози изобщо не помнят своите сънища и така е по-добре за тях

Сънищата на Водолея

Водолея  иска и донякъде има власт на сънищата си. Преживява в съня си беди и неприятности, които биха могли да се случат на него или негови близки и  ги предотвратява, така  решава проблемите си на сън.

Сънищата на Риби

За Рибите живота е съновидение. Те живеят с усещането , че във всеки момент може” да се събудиш, да заспиш всичко ще бъде различно ”. Те очакват с нетърпение съня, за да се пренесат в друг,  по-красив свят.
Другото характерно за сънищата на рибите е  мистичен, трансформиращ се сюжет, наситен със символика.

Бога на сънищата, когото са наричали Хипнос в Гърция и Морфей в Рим, е изобразяван със стръкове мак в ръка. Мака приспива и да носи сладко успокоение на всички, даже на великия Зевс и на други богове.

И още интересни теми за сънищата

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!