По празниците трябва да бъдем с повишено внимание. В разгара им се използват много огнеопасни материали и електрически уреди, с които трябва да внимаваме когато боравим с тях за да се избегнат нещастните случаи. Необходимо е да се спазват няколко правила за безопасното използване на празничните аксесоари:

  1. Не поставяйте свеши, светещи орнаменти и други ефекти на ток директно върху мебели, на витрини или в близост до леснозапалими материали.
  2. Застудяването през последните дни е причина за използването на повече отоплителни уреди, които в никакъв случай не трябва да се оставят без надзор.
  3. Има опасност от претоварването на електрическите инсталации, което също може да доведе до пожар.
  4. Внимавайте да не допуснете ракети, бенгалски огньове или конфети да попаднат в ръцете на децата ви.
  5. Следете евакуационните изходи и стълбищата в блоковете, където живеете, да са винаги проходими.
  6. Ако сте в помещение с много хора и бъде подаден сигнал за пожар, на първо място запазете спокойствие. Следете евакуционните знаци и напуснете мястото, като не използвате асансьор.
  7. Ако е задимено, движете се максимално ниско до пода, защото там температурата е по-ниска и видимостта е по-добра.

Желаем Ви приятно прекарване на празниците, но все пак не забравяйте да следите за своята безопасност, защото – необходимо е миг невнимание за да се случи нещо опасно. Ако внимавате с предпазните мерки – няма да има проблеми.

Борислав

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==